Valoarea voucherelor de vacanță, de două ori mai mare în iulie 2018 decât cea din întreg anul 2017

0
287

Valoarea voucherelor de vacanță pentru luna iulie este de aproximativ 58 milioane de euro, fiind emise aproximativ 4,85 milioane de tichete pe hârtie în valoare de 52,6 milioane euro și peste 300.000 de vouchere pe suport electronic (de peste 5,3 milioane euro), potrivit datelor ANAT.

Astfel, numai în iulie suma totală a voucherelor este de aproape două ori mai mare decât cea din întreg anul 2017, respectiv 30 de milioane de euro.

Per total, între ianuarie și iulie 2018, au fost emise aproximativ 19,1 milioane de vouchere pe hârtie și în format electronic, care valorează aproximativ 206 milioane de euro. Această sumă este de aproape 7 ori mai mare față de cea din 2017.

Creșterea considerabilă din primele șapte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaților din sistemul public. Potrivit declarațiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi și în 2019 vouchere de vacanță, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o creștere semnificativă a cererii de vacanțe nu numai pe litoral, în zonele montane, stațiunile balneare, cat și în zonele mai puțin vizitate în perioadele anterioare de turiști. Românii se bucură de o vacanță în țara lor, o descoperă și se întorc odihniți la locul de muncă.

Voucherele de vacanţă au fost introduse pe piaţa din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, şi de atunci a fost  restricţionată an de an prin act normativ. Până anul trecut, doar angajații din sistemul privat au primit vouchere de vacanță. În România, voucherele de vacanță sunt emise de companiile de tichete valorice Cheque Dejeuner, Edenred și Sodexo Pass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele