TOP Cele mai ieftine companii aeriene

0
3500

Cele mai ieftine companii aeriene au fost dezvăluite în urma unei analize realitate de compania Rome2Rio, care le arată turiștilor cele mai scurte, bune și ieftine rute pentru a ajunge la destinație. Iată, așadar, care sunt cele mai ieftine companii aeriene internaționale în funcție de costul per km.

Factorii care influențează prețul per km sunt tipul de aeronavă, rutele operate, salariile locale, costul carburanților, taxele pentru transferul bagajelor la aeronavă/la terminalul de sosire, taxele pentru catering-ul la boardul avioanelor și taxele pentru aterizare pe aeroport.

În mod evident costul biletelor de avion diferă în funcție de distanță și destinație, însă din următorul top afli pe care companii aeriene să fii cu ochii pentru a găsi printre cele mai ieftine zboruri.

TOP cele mai ieftine companii aeriene

Locul 1: AirAsia X 

Cost per km: 0,07 dolari

AirAsia X este companie aeriană low-cost din Malaezia. Hub-urile principale sunt Kuala Lumpur, Bangkok și Denpasar, Bali, de unde operează zboruri către 26 de destinații din Asia.

Locul 2: Air India Express și Indonesia AirAsia

Cost per km: 0,08 dolari

Air India Express este o companie low-cost, cu sediul Kochi, India. Are rute către 30 de destinații din Asia.

Indonesia AirAsia este o companie low-cost, transportator indonezian asociat companiei malaeziene AirAsia, care operează rute către 13 destinații de pe continent.

Locul 3: Primera Air

Cost per km: 0,09 dolari

Primera Air este o companie de linie deținută de Primera Travel Group, cu sediul în Riga, capitala Letoniei.

Locul 4: IndiGo Airlines (India), Etihad (Emiratele Arabe Unite), Ryanair (Irlanda), Qantas (Australia), WOW Air (Islanda), Virgin Australia, Oman Air și Jet Airways și AirIndia Limited (India)

Cost per km: 0,10 dolari

După cum se poate observa, Etihad, companie de linie de 5 stele, cu sediul în Abu Dhabi, se află printre cele mai ieftine companii aeriene din lume. La fel și Qantas, cea mai apreciată companie aeriană din lume.

Ryanair este, astfel, a doua cea mai ieftină companie aeriană din Europa, operând rute către 205 destinații de pe continent.

Locul 5: SriLankan Airlines, Qatar Airways, Hainan (China), Kuwait Airways, AirAsia Philippines, Royal Brunei Airlines, China Southern Airlines, Lion Mentari Airlines (Indonezia), Jetstar (Australia), Gulf Air Bahrain, Cebu Pacific (Filipine), Emirates, Thai Lion Mentari, Pakistan International, China Airlines, Singapore Airlines, Cathay Pacific (Hong Kong), Scoot Tiger (Singapore)

Tu cu ce companii aeriene preferi să zbori?

Sursa foto: Denis Belitsky/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele