Paralela 45: 1 din 3 români preferă un sejur cu zbor charter. Care este destinația vedetă a verii

0
1694

Românii preferă să meargă în vacanță cu zboruri charter, 35% din rezervările pentru vara 2018 fiind realizate pentru pachete cu avionul. Unu din trei turiști alege sejururi cu avionul datorită duratei reduse până la destinație. Cea mai căutată zonă pentru acest sezon este Antalya, care a înregistrat o creștere de 70%, arată datele turoperatorului Paralela 45.

Peste 25.000 de turiști români au cumpărat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai mulți față de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vândute pachete pentru vara 2018, în comparație cu cele cu transport individual. Pe de altă parte, Paralela 45 gestionează un număr record de curse charter către destinații estivale precum Antalya, Spania, Portugalia, Croația, Cipru, Italia, Tunisia, în acest sezon.

Cea mai căutată destinație

Destinația vedetă a anului este Antalya, susținută de creșterea cererii cu 70% față de anul trecut. Cele mai multe rezervări s-au făcut în perioada de Early Booking, când un pachet de șapte nopți pentru luna aprilie a putut fi cumpărat cu 390 de euro. Cursele către Antalya din aprilie, mai și iunie au fost ocupate în proporție de 98%, în timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie și octombrie, operate nu numai din București, ci și din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și, în premieră anul acesta, Târgu Mureș, este în acest moment de 67%. Turoperatorul Paralela 45 estimează că peste 18.000 de clienți ai agenției își vor petrece vacanța de vară în stațiunile de pe riviera turcească și 170.000-180.000 de turiști la nivel de țară.

Datorită cererii foarte mari pentru Antalya și în mod special pentru turiștii care aleg Alanya și Side pentru vacanța lor, Paralela 45 operează în perioada iunie-septembrie un charter care aterizează pe Aeroportul Gazipașa din Alanya.

Charter nou, către Alanya

“Am decis să introducem un nou zbor charter, către Alanya, pentru a scurta drumul până la destinație al turiștilor care aleg Analya și Side. Transferul lor de la aeroportul din Alanya până la hotel se va scurta la 30-45 de minute, de la patru ore, cât dura până acum”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Antalya este aleasă de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar și de tineri, care descoperă adrenalina în afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lungă instalație de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de 7 nopți, în timp ce 20% optează pentru un sejur prelungit, între 10 și 14 nopți.

Ce alte destinații sunt operate cu zbor charter

În Grecia, românii merg în sejururi cu zbor charter în insulele Samos și Lesbos oferite, în premieră anul acesta, ori în Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini și Zakynthos. În Spania, cele mai căutate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria și Palma de Mallorca, iar în Cipru sunt căutate atât Larnaca, cât și Cipru de Nord. O destinație care trezește interesul turiștilor români este Croația.

Per total, creșterea volumului vânzărilor în primul trimestru este de 28%.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Croatia, circuite culturale şi istorice în diverse destinaţii, programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, precum şi turism de business, Paralela 45 combină experiența acumulată în 28 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele