Patru destinații răcoroase din Europa în care să sfidezi canicula

0
2597
Lacul Bled din Slovenia

Știm, căldura este greu de suportat. Așa că dacă vrei să călătorești, dar fără să fii doborât de soare și înăbușeală, îți recomandăm patru destinații din Europa în care temperaturile sunt mai joase, chiar și mai puțin de 20 de grade.

Destinații în care să sfidezi canicula

Chamonix

În stațiunea montană din Franța nu doar că te bucuri de răcoarea munților, dar ai ocazia să vezi zăpada în toiul verii. Din centrul Chamonix-ului poți să urci cu telecabina până la Aiguille du Midi (3.842 metri), ceea ce înseamnă că vei trece de la un anotimp la altul. La această altitudine temperaturile sunt sub 10 grade, însă priveliștea îți taie respirația.

Reykjavik

Vara este momentul ideal să vizitezi capitala Islandei și chiar întreaga țară. Aici împuști doi iepuri dintr-odată: este cea mai călduroasă perioadă în Islanda, adică nu o să îngheți de frig cum se întâmplă iarna, dar în același timp este o destinație răcoroasă, mult mai răcoroasă. Mai exact, temperaturile variază între 10 și 15 grade Celsius.

Islanda este categoric o destinație cu experiențe aparte. Țara focului și a gheții îți oferă un mozaic de experiențe și atracții turistice. Aici te bucuri de baie în piscine naturale în aer liber înconjurați de zăpadă, urmărești spectacolul unui gheizer, admiri balenele, te bucuri de aurora boreală și imortalizezi momentul la Laguna Albastră și Cascada Gullfoss.

Moscova

Moment mai bun decât vara-toamna pentru a vizita Moscova nu există. Temperaturile sunt ideale, 19-25 de grade, mult mai bine decât în destinațiile de la Marea Mediterană.

Deși nu este la fel de populară ca Londra, Paris sau Barcelona, capitala Rusiei merită să fie descoperită datorită obiectivelor sale unice: Piața Roșie, Catedrala Sf. Vasile, stațiile de metrou – adevărate obiective turistice, complexul Kremlin.

Bled

La 732 km de la Vama Nădlac, se află un loc de poveste, stațiunea Bled din Slovenia. Este un loc ideal pentru cei care vor o vacanță și la plajă, și la munte în același timp. Aici se află și Lacul Bled, în mijlocul căruia parcă plutește o biserică, și în care turiștii obișnuiesc să facă baie.

La Bled există cazări pentru toate gusturile, foarte populare fiind campingurile. Orice ai alege, Bled este o stațiune cu prețuri mai mici decât cele din Occident, similare cu cele din România.

Tu în ce destinație vrei să te răcorești în această vară?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele