4 tendințe în turism în acest an. Ție cum îți place să călătorești?

0
2142

Modul de călătorit și preferințele turiștilor se schimbă constant. Deși Franța, SUA, Spania, Marea Britanie și China sunt cele mai căutate destinații, trendul în turism se schimbă odată ce turiștii încep să devină călătorii. Iată care sunt cele mai semnificative tendințe în 2018, potrivit site-ului YourStory.

  1. Turiștii sunt mai atrași de turismul de lux

Industria turismului de lux este în creștere în acest an, în special pe vacanțe în corturi luxoase ridicate în mijlocul naturii, nu doar în cele în resorturi de 5 stele.

Potrivit unei cercetări globale, piața turismului de lux va ajunge la peste 1,154 miliarde de dolari până în 2022. Serviciile personalizate pentru clienți, corturi și paturi de bună calitate, decorarea sofisticată a camerelor de hotel, mâncarea bună, băuturile și serviciile de transport fiabile – toate ar trebui să se regăsească alături de peisaje care să îți taie respirația. Excursiile în locuri îndepărtate și pașnice pentru wellness sunt, de asemenea, la mare căutare.

2. Turismul „sălbatic”, pe val

Turismul „sălbatic” sau de aventură continuă să crească, aproape în tandem cu raritatea crescută a tigrilor sălbatici, a gorilelor și a altor specii. Tot mai mulți oameni merg călătoresc pentru a face safari în parcurile naționale din Africa și a admira de aproape animalele pe care le văd la Animal Planet. Conform studiilor, mai mult de 80% din vacanțele vândute global în Africa sunt pentru acest tip de turism. În plus, turismul de aventură este în creștere cu 17% în ultimii ani.

3. Turiștii se îndreaptă către destinații mai puțin vizitate

În timp ce Barcelona și Veneția sunt suprasaturate de turiști, alte locuri din această lume sunt vizitate de doar câteva mii de străini. Însă 2018 pare să fie anul descoperirii unor țări ca Bhutan, Tonga, Dominica, Rwanda sau Nepal.

4. Călătorești? Da, solo!

Călătoriile de unul singur sunt tot mai preferate de turiști din întreaga lumea datorită faptului că astfel pot descoperi o destinație într-un mod mult mai aprofundat. Când călătorești solo poți să îți faci programul așa cum îți dorești, poți să mergi în locurile în care ai visat, nu doar să vizitezi niște obiective turistice supra aglomerate și să te bucuri mult mai mult de o destinație în propriul ritm decât atunci când pleci cu un grup.

Ție cum îți place să călătorești?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele