Revista presei – turism (săptămâna 20-26 iulie)

0
490

Nu există concediu de vară fără un sejur la malul mării. Chiar dacă stațiunile de pe litoralul românesc nu oferă cele mai bune servicii turiștilor, în fiecare an, sute de mii de români își petrec concediile de vară la malul Mării Negre. Plaje sunt pentru toate gusturile, moderne, aglomerate, sălbatice, mai greu accesibile turiștilor.

Știrile săptămânii pe larg:

Valoarea voucherelor de vacanţă a atins un nivel record în luna iunie 2018, de 125 milioane de euro

Valoarea voucherelor de vacanţă a atins un nivel record în luna iunie 2018, de 125 milioane de euro, de 42 de ori mai mare faţă de cele de 3 milioane euro din iunie 2017, creşterea fiind impulsionată de acordarea acestor beneficii extra-salariale către angajaţii bugetari, informează Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

ANAT critică transpunerea Directivei privind garantarea pachetelor turistice: Proiectul este catastrofal, va duce la închiderea multor agenţii de turism şi va scumpi vacanţele

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) critică transpunerea în legislaţia românească a Directivei Europene 2032/2015 privind garantarea pachetelor turistice. Reprezentanţii ANAT spun că au continuat discuţiile cu autorităţile în vederea transpunerii respectivei directive timp de două săptămâni.

Şeful ANAT: Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei

Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei, zona afectată de dezastru fiind dedicată, în principal, turiştilor eleni, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, la Digi24.

Record. Numărul zborurilor întârziate s-a triplat în acest an

Primele șase luni ale anului au înregistrat un număr record de întârzieri ale zborurilor din România, 505 curse aeriene decolând la mai mult de trei ore față de timpul inițial de zbor, acest lucru afectând 50.000 de pasageri. În aceeași perioadă a anului 2017, ianuarie-iunie, numărul curselor întârziate a fost 213, iar pasagerii afectați doar 17.987.

Aproape jumătate de milion de români merg anual în vacanţă cu zborurile charter şi lasă în conturile agenţiilor 400-500 milioane de euro

Vacanţele pe curse charter reprezintă un segment care aduce agenţiilor venituri consistente în sezonul de vară, având în vedere că preţul unui sejur începe de la circa 500-600 de euro şi depăşeşte chiar 2.000 de euro pentru o persoană.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din București a crescut în primul semestru

În total, au fost 6,34 milioane pasageri și 64.815 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 6,33 milioane de pasageri și 57.797 mișcări de aeronave

Costurile extra la care se pot aștepta călătorii atunci când zboară cu companii low-cost

Companiile aeriene low-cost au oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă pasagerii optează pentru servicii extra, cum ar fi alegerea locului în avion sau mai multe bagaje. De asemenea, gustările și băuturile cumpărate din avion pot costa mai mult decât zborul propriu-zis.

Alertă de călătorie de la MAE. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Europa în vacanța

Mai multe țări europene se confruntă, în această perioadă, cu incendii de vegetație. Din această cauză, Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Suedia. De asemenea, în estul Angliei, 1.500 de oameni au fost evacuați de urgență, scrie Digi24.

Îngenunchiat în România de un cunoscut ministru, premiat în Austria! Cine este românul obligat acum să facă performanță pentru străini

Fără niciun fel de consultare cu specialiștii din domeniu, un cunoscut ministru a decis să pună cruce unuia dintre puținele proiecte care funcționa bine în instituția pe care o conducea. Este vorba despre Mircea Dobre, care până la sfârșitul anului trecut a coordonat portofoliul de la Turism.

Plaje în România: Locuri sălbatice și moderne în care să mergi vara asta

Nu exista concediu de vară fără un sejur la malul mării. Chiar dacă stațiunile de pe litoralul românesc nu oferă cele mai bune servicii turiștilor, în fiecare an, sute de mii de români își petrec concediile de vară la malul Mării Negre. Plaje sunt pentru toate gusturile, moderne, aglomerate, sălbatice, mai greu accesibile turistilor.

Știri despre incoming:

Zece bloggeri străini participă la un infotrip de turism în Dobrogea

În cadrul infotrip-ului, se ține Seminarul “Impresii Directe”ce va avea loc la Consiliul Județean, sala Mihail Kogălniceanu, în cursul zilei de vineri, 27 iulie. La seminar vor participa, alături reprezentanți ai administrației publice locale din județele Tulcea și Constanța, alături de principalii operatori din turism și organizații patronale din cele doua destinații.

Fodoreanu: Incomingul este rațiunea de a fi a unui minister. A doua rațiune nu exista

„Numărul de turiști în România crește cu 10%-15% pe an, însă la o cifră mică. Creșterea nu este la 10 milioane de turiști. Suntem atât de jos”, a declarat Gheorghe Fodoreanu, pentru wall-street.ro.

Industria de evenimente aduce României circa 500 de milioane de euro/an; Bucureştiul, pe locul 33 în topul european

Industria de evenimente (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions – MICE) aduce în mod direct, în România, circa 500 de milioane de euro anual, sume încă mici dacă ne comparăm cu ţările vestice, dar în creştere constantă, a declarat pentru Agerpres, Traian Bădulescu, consultant de turism.

Gabriela Firea a semnat cu Deloitte contractul pentru strategia de Smart City a Capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, contractul privind elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti”, document care va fi realizat de compania Deloitte, pentru suma de aproape 500 de mii de lei.

Directorul Muzeul Astra: La Sibiu s-a născut fenomenul Astra. Construim un drum pentru turismul cultural

De când a primit titlul de Capitală Culturală Europeană în 2007, Sibiul atrage în fiecare an sute de mii de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. Și chiar și după 11 ani, Sibiul încă mai culege roadele acelui proiect.

Cu ce îi atrage Timişoara pe investitorii hotelieri

Timişoara se bucură din ce în ce mai mulţi turişti, ceea ce înseamnă că acest sector este în plină dezvoltare. Este un motiv în plus pentru investitorii hotelieri să îşi aducă businessul şi în oraşul din vestul României.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Peste 80 % dintre românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon(studiu)

Mai mult de 80% dintre românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor să-şi ia vacanţă la mare în vârf de sezon, când sunt cele mai mari tarife, şi sunt dispuşi ca, pe lângă tichet, să plătească şi din buzunar pentru a-şi putea achita sejurul dorit, conform unui studiu realizat de cea mai mare reţea de agenţii de turism din România.

Turcia s-a întors în forță în preferințele turiștilor români

Agenția Paralela 45 a introdus, în perioada 19 iulie-20 septembrie, zboruri săptămânale către Alanya, cea mai estică parte a regiunii Antalya, din ce în ce mai solicitată de către turiștii români. Zboruri către Antalya mai sunt operate din Cluj-Napoca, Târgu Mureș (aeroportul a fost recent redeschis, după lucrări de modernizare) și Iași.

Turiștii români, rol cheie în businessul unui antreprenor italian

Dacă astăzi mediul online este potrivit pentru tot felul de afaceri, în 2005, lucrurile se mișcau mult mai greu. Chiar și așa, antreprenorul Stefano Iervolino a lansat atunci o agenție de turism online, care a ajuns, anul trecut, la vânzări de 40 milioane de euro.

Există două tipuri de turişti – japonezii şi ceilalţi. Japonezii nu întârzie niciodată, nu lasă mizerie şi respectă pe toată lumea

În vacanţă, organizată în grup organizat, sau într-o excursie de o zi, se întâmplă ca turiştii să mai întârzie şi să nu respecte programul stabilit, iar din punctul de vedere al punctualităţii şi al respectului faţă de turiştii dintr-o excursie, există două tipuri de turişti: japonezii şi restul, spune un ghid turistic al touroperatorului Christian Tour, Ianis Kozaridis.

Inspiraţi de Orient Express. Patru antreprenori organizează „o croazieră“ cu trenul prin Transilvania: 150 de turişti, 5 zile şi încasări de 120.000 de euro

Oamenii din spatele Transilvania Train sunt Oana Pricop şi Alina Deak, cofondatori ai agenţiei Free Spirit Travel, şi Alexandra Grigore şi Cristi Pitulice, cofondatori ai agenţiei Globe 365 Travel Boutique.

Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis – venituri de 163 milioane euro în primul semestru

Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis a înregistrat venituri de 163 milioane euro în primul semestru al anului, creștere de 4,8%. EBITDA operațional se ridică la 48,3 milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere de 4,0% față de anul precedent.

Doi fraţi au investit 70.000 de euro într-o cabană altfel în Braşov: Am încercat să aducem ceva nou în turism

Proiectul, denumit Cabana Şapte, încearcă să-şi găsească locul în peisajul destul de aglomerat al investiţiilor în turism printr-o soluţie estetică diferită, scrie revista După Afaceri Premium, suplimentul de lifestyle al Ziarului Financiar.

Un antreprenor care a avut un restaurant în Focşani a investit 9 milioane de euro pentru a deschide un complex turistic în zona Moldovei

Antreprenorul Eugen Radu, care a condus afacerile unui restaurant din Focşani, a investit 9 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), într-un complex turistic din Delta Siretului, care poartă numele ZagaZaga.

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

TAROM ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu, oraş de unde se pot extinde noi rute, a declarat, miercuri, directorul companiei, Werner Wolff. ‘Dacă dezvoltăm traficul aerian local din fiecare oraş, cum este acum Sibiul, sau că este Timişoara, Cluj, înspre vestul Europei, atunci cred că este necesar să ne facem şi câte o bază’, a spus Wolff, într-o conferinţă de presă.

Piloţii Ryanair din Irlanda vor declanşa a patra grevă în data de 3 august

Piloţii angajaţi direct de Ryanair şi care sunt membri ai sindicatului FORSA/IALPA intenţionează să declanşeze a patra grevă de o zi în data de 3 august şi au avertizat să că sunt posibile noi mişcări de protest dacă operatorul aerian irlandez nu îşi schimbă atitudinea, transmite Reuters.

Premieră: Pasagerii EasyJet pot face de acasă check-in-ul pentru bagajul de cală

EasyJet devine prima companie aeriană low-cost care introduce posibilitatea ca pasagerii să facă de acasă check-in-ul pentru bagajul de cală, scrie Futuretravelexperience.com. Cum va funcționa mai exact? EasyJet a încheiat un parterneriat cu compania AirPortr, prin care pasagerii vor face check-in-ul pentru bagajul de cală și care va ridica bagajele de la adresele livrate de călători.

Știri externe:

Incendiu în Grecia. O staţiune turistică a ars în totalitate

Incendiu în Grecia. Bilanţul victimelor incendiilor izbucnite în împrejurimile Atenei a crescut marţi la 60, a anunţat municipalitatea din Rafina, principalul oraş al zonei litorale devastate de flăcări de pe coasta de est a Atticii, în timp ce ţara se află încă sub şocul descoperirii macabre a 26 de corpuri carbonizate, informează AFP.

Turismul in Bulgaria a crescut cu peste 25% in ultimii doi ani: Litoralul e cea mai mare atractie

Din cei 8,9 milioane de turisti straini care au vizitat anul trecut Bulgaria, 5,3 milioane au fost in statiunile de pe malul Marii Negre, a explicat oficialul bulgar, adaugand ca Bulgaria va fi impartita in noua regiuni turistice, litoralul Marii Negre urmand sa fie impartit de-a lungul axei nord-sud, transmite BTA.

Pacienții privilegiați preferă să se trateze pe bani, pe alte continente. Top 10 cele mai vizitate țări în turismul medical

Pacienții care călătoresc în alte țări pentru rezolvarea unor probleme de sănătate se numesc „turiști medicali”. Termenul a pornit din SUA, unde sumele de pe facturile pentru consultații sau intervenții medicale sunt adesea astronomice – sistemul de sănătate american fiind cel mai costisitor din lume.

Top 5 destinații de vacanță în această vară

Cine nu iubește vacanțele? Nu există persoană care să nu tânjească dupa o relaxare totală, după o perioadă stresantă la birou. Pentru că uneori este greu să te hotărăști ce destinație să alegi, poți descoperi  aici  o listă care conține unele dintre cele mai vânate destinații de vacanță din acest an.

Moscova, un mixt de culoare, istorie şi modernism, clădit pe măreţia sistemului sovietic

Poţi percepe imaginea ca pe un semn că ai intrat într-o lume în care trebuie să ştii de la început la cine e puterea ori cine e şeful. Acelaşi clişeu îl vei regăsi în multe zone din Moscova, pentru că ruşii chiar sunt mândri de poporul lor şi afişează un amestec de demnitate şi trufie, cumva unic în peisajul global.

Japonia redeschide plajele afectate de dezastrul nuclear de la Fukushima

Japonia a redeschis trei plaje din regiunile devastate de tsunami-ul din 2011, care a cauzat și accidentul nuclear de la Fukushima. Reinaugurarea are loc după ani de eforturi de reconstrucție, au declarat oficialii niponi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele