Cinci locuri de vacanță pentru care să îți faci bagajele acum

0
5817

Dacă nu ai făcut încă planuri de vacanță, îți recomandăm câteva destinații în care să mergi în această vară. Iată cu ce te vor surprinde și de ce merită să fie pe Bucket List-ul tău.

Bled

La 732 km de la Vama Nădlac, se află un loc de poveste, stațiunea Bled din Slovenia. Este un loc ideal pentru cei care vor o vacanță și la plajă, și la munte în același timp. Aici se află și Lacul Bled, în mijlocul căruia parcă plutește o biserică, și în care turiștii obișnuiesc să facă baie.

La Bled există cazări pentru toate gusturile, foarte populare fiind campingurile. Orice ai alege, Bled este o stațiune cu prețuri mai mici decât cele din Occident, similare cu cele din România.

Portofino 

Pregăteşte aparatul foto pentru că vei fi absolut cucerit de această destinaţie impresionantă. Fost sat pescăresc, Portofino (foto principală) a devenit o atracţie mondială datorită portului său şi caselor multicolore. Aflat la Marea Mediterană, la 30 km de Genova, Portofino este deja o destinaţie preferată de vedete. Tot ce trebuie să faci aici este să te bucuri de priveliştea pe care ţi-o oferă.

Lesbos

Grecia continuă să ne surprindă cu locurile sale deosebite. Unul dintre ele este insula Lesbos, o destinație încă neatinsă de turismul de masă, care te cucerește cu peisajul său, cu plaje naturale, neatins de mână omului și liniștea prea „puternică”, care se îmbină armonios pentru o vacanță în care uiți că trece timpul. De fapt, aș putea spune că tocmai această liniște este atracția principală a insulei grecești.

Pe lângă aceste două mari atuuri, insula Lesbos are atracții unice în lume și destul de surprinzătoare. Una dintre acestea este Pădurea pietrificată, în care acum pot fi admirate rămăşiţele unor copaci sequoia care au fost pietrificaţi în urma unor erupţii vulcanice produse în urmă cu 15-20 de milioane de ani. Cei care ajung în Lesbos pentru opta pentru o excursie opțională la această pădure specială.

Tropea

Aflată în regiunea Calabria din Italia, stațiunea Tropea este faimoasă pentru plajele spectaculoase, cu nisip alb și marea de un albastru ireal. Tropea are un șarm rustic, pitoresc, datorită caselor colorate cocoțate pe stânci.

Cum ajungi: cel mai apropiat aeroport este în Lamezia Terme, către care există zbor direct din București.

Bruges

Bruges, considerat cel mai frumos oraș din Belgia, este o destinație cu mult farmec, perfect pentru o scurtă vacanță de vară. Supranumit Veneția Nordului, în Bruges nu ai cum să ratezi o plimbare romantică cu barca pe canalele sale.

Atracții turistice: Grote Markt (Piața Centrală), turnul medieval Belfry, Groeningemuseum, Catedrala St. Salvator, magazinele de ciocolată

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele