Sighisoara, inclusa de National Geographic Travel pe lista destinatiilor ideale pentru amatorii de experiente "supranaturale"

0
7952
Sighisoara Sursa foto: http://fc-foto.com/
Sighisoara Sursa foto: http://fc-foto.com/

Din negurile timpurilor, oamenii au fost deopotrivă fascinați și înfricoșați de lumea spiritelor supranaturale, folclorul fiecărei civilizații în parte abundând în povestiri și locuri cu o aură misterioasă, greu de explicat prin prisma raționamentului logic. Iar fascinația pentru supranatural se manifestă, nu de puține ori, și în privința destinațiilor de vacanță pe care turiștii le aleg, mai ales în anumite perioade din an, cum ar fi, pentru occidentali, Sărbătoarea Tuturor Sfinților, cunoscută la nivel mondial drept Halloween.

Astfel, revista National Geographic Travel a publicat, în ediția online, un top al celor mai spectaculoase orașe bântuite din lume, listă inclusă în publicația „Cele mai bune orașe din lume”, tipărită sub egida prestigioasei reviste. Pe locul 10 în clasamentul respectiv, editorii National Geographic au inclus cetatea Sighișoara, considerată unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, fapt recunoscut la nivel mondial prin includerea acesteia pe lista patrimoniului UNESCO.

„Sighișoara, locul de naștere al celui care a fost sursa de inspirație pentru personajul ficțional Dracula, și-a asumat legăturile de sânge cu Prințul Vlad. Un muzeu al torturii le arată vizitatorilor instrumentele utilizate pe vremea lui Vlad Țepeș, iar o plimbare nocturnă, pe celebra scară acoperită ce duce la Biserica Sfânta Cruce, nu e pentru cei slabi de inimă. Dar, dincolo de legăturile sale cu poveștile despre vampiri, Sighișoara trebuie vizitată pentru că este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa”, se arată în descrierea publicată de National Geographic.

Sursa foto: http://fc-foto.com/26700074

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele