Destinația care a cheltuit 5,6 mil. euro pe promovare, dar nu atrage turiști

0
6888

Țara Galilor a cheltuit 5,6 milioane euro (5 mil. lire sterline) pe o campanie de promovare și rezultatele încă nu se văd. Mai mult, se pare că turiștii ocolesc destinație, spune un expert în turism, citat de BBC.

Rezultatele sunt „dezmăgitoare” după investiția consistentă în promovarea destinației Țara Galilor, care a fost vizitată anul trecut de doar 1,1 milioane străini, comentează Simon Calder, expert în turism. El subliniază că este „absolut îngrijorător” că turiștii străini cheltuiesc chiar mai puțin, cu 17%, atunci când vizitează țara. Asta deși valoarea lirei sterline a scăzut.

Turiști mulți, dar nu în Țara Galilor

Deși numărul turiștilor a crescut ușor, cu 0,5%, sumele de bani pe care le lasă în Țara Galilor au fost mult mai mici în timpul campaniei de promovare a destinației.

O analiză a autorităților locale arată că turismul este în creștere în Regatul Unit al Marii Britanii, care a atras peste 39,2 milioane de turiști străini în 2017. Însă, chiar și așa, Țara Galilor este ocolită de turiștii străini, cei mai mulți îndreptându-se în continuare către Londra și Scoția.

Pentru a impulsiona turismul și a atrage mai mulți turiști străini, Țara Galilor a încheiat un parteneriat de promovare de 1 milion de lire sterline cu compania Qatar Airways.

Cele mai importante atracții turistice în Țara Galilor

Țara Galilor, cu capitala la Cardiff, este o destinație ideală pentru cei care vor să se plimbe în natură și să se bucure de peisaje care îți taie respirația. Cele mai importante atracții sunt Parcul Național Snowdonia, Castelul Conwy, Peninsula Llŷn, orașul Cardiff, castelul Harlech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele