Studiu: ce-i deranjează pe pasageri în zbor

0
5271
Foto: Pixabay.com

Ce te deranjează cel mai mult când zbori? Personal, urăsc aplauzele de la aterizare și scaunul lăsat pe spate al pasagerului din față. Aaa, și ridicatul de pe scaun imediat ce roțile avionului au atins solul. Nimic neobișnuit, mai ales că cele două lucruri menționate de mine sunt nominalizate și de alții.

Un studiu realizat de HSBC arată că sunt anumite acțiuni care îi deranjează constant pe pasagerii companiilor aeriene. Pentru 65% dintre intervievați, cel mai iritant lucru este comportamentul urât al pasagerilor cu însoțitorii de bord.

Citește și: Cum să eviți cel mai inconfortabil loc din avion

De asemenea, 57% dintre aceștia sunt deranjați de copiii care lovesc scaunele celorlalți pasageri, în timp ce descălțarea în zbor îi deranjează pe 47%, aproape la fel de mult ca băutul excesiv (46%).

Prea puțini iritați de aplauze

Scaunele sunt făcute să se lase pe spate, însă asta înseamnă limitarea mobilității celuilalt, motiv pentru care 44% dintre pasageri sunt deranjați de acest lucru. La fel de bine, ocuparea unui spațiu foarte mare cu bagajul de mână, în compartimentele de deasupra scaunelor, este deranjant pentru 37% dintre cei care zboară. Cu siguranță ai fost în situația în care ți-ai pus bagajul de mână la ceva distanță de locul în care stăteai!

Deranjant este și să vrei să-ți sprijini brațul pe spatarul scaunului dar să nu ai cum să o faci pentru că vecinul ți-a ocupat și spațiul tău. Acest lucru este urât de 32% dintre pasageri. Să adormi pe umărul celui de lângă tine nu e ceva plăcut, astfel că 30% dintre persoane urăsc așa ceva, în timp ce 26% sunt afectate de sforăitul celorlalți pasageri.

Ultimele, dar nu cele din urmă, aplauzele de la aterizare irită o mică parte a pasagerilor, mai exact doar 18%. Posibil să fi fost intervievați prea puțini români sau pasageri pe curse din România.

Citește și: Studiu: 1 din 50 de pasageri își găsește jumătatea în zbor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele