Grecia 2014: Topul insulelor ideale pentru o vacanta cu familia

1
10205
Plaja Heraklion, Insula Creta Foto: greekreporter.com

Alegerea destinației de vacanță pentru câteva zile de relaxare alături de familie, în special atunci când vine vorba și despre copii, presupune, nu de puține ori, provocări la care nici nu te gândești atunci când nu ești părinte. Portalul greekreporter.com a publicat un top al insulelor grecești ideale pentru o vacanță cu familia.

Insula Creta. Cea mai mare dintre insulele Greciei abundă în situri și muzee arheologice, principalele puncte de atracție fiind Knossos, Phaistos și Muzeul Arheologic Heraklion. Iar copiii au ocazia de a explora lumea subacvatică mediteraneeană în cadrul vizitelor la Cretaquarium.

Insula Kea. Aflată în Marea Egee, la aproximativ 100 kilometri de coasta Atenei, insula este legată de continent prin curse regulate de feribot, ce durează o oră. Foarte liniștită, este destinația ideală pentru familiile cu copii, plajele line oferindu-le acestora posibilitatea de a face diferite sporturi nautice.

Arhipelagul Ciclade. Insula Naxos, accesibilă atât pe mare, cât și cu avionul, se laudă cu plaje superbe, situri arheologice datând din Antichitate, localități medievale și Muzeul Preselor de Ulei. Iubitorii de activități în aer liber, precum excursiile cu caiacul și exploararea peșterilor, pot opta pentru insula vulcanică Milos. Și tot în arhipelagul Cicladelor se află și Antiparos, una dintre insulele ce s-au înscris de curând pe lista destinațiilor de top din Grecia. Peștera Agios Ioannis și plajele unde atât copiii, cât și adulții, pot practica numeroase sporturi nautice sunt doar câteva dintre atracțiile insulei.

Insula Ithaca. Plaja Filiatro, scăldată de apele Mării Ionice, este perfectă pentru familii, iar în Golful Kritami amatorii de snorkeling pot căuta rămășițe ale unor epave subacvatice.

Insula Lefkada. Considerată una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, se află foarte aproape de continent, fiind accesibilă și pe cale rutieră. Plaja Agios Ioannis este celebră în toată Europa pentru kite surfing (utilizarea unui zmeu foarte puternic pentru a trage o placă de surf), dar și pentru traseele de mountain bike ce pornesc din zonă către satul Nidri.

Insula Lemnos. Mai puțin celebră precum suratele sale, insula aflată în nordul Mării Egee este preferată de familiile cu copii datorită numeroaselor sporturi acvatice care pot fi praticate în zonă.

Insula Chios. Cunoscută sub numele de „insula parfumurilor”, Chios se află foarte aproape de granița cu Turcia și este rcelebră pentru producția locală de mastic. Muzeul Citricelor și numeroasele trasee pentru bicicliști sunt doar câteva dintre atracțiile insulei.

 

Ivisit.ro va recomandă și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele