TOP cele mai scumpe orașe pentru expați. De ce să le vizitezi

0
2191
Hong Kong

Cele mai scumpe orașe din lume pentru expați au fost dezvăluite recent de compania de consultanță Mercer, potrivit CNN. Iată care sunt acestea și de ce merită să le vizitezi.

TOP cele mai scumpe orașe

Locul 5: Seoul, Coreea de Sud

Deși este mai puțin atractivă pentru români, Coreea de Sud merită să facă parte din Bucket List-ul tău de acum încolo. Seoul, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este cel puțin un motiv să zbori spre această destinație.

În Seoul vei descoperi: zona de shopping și restaurante Myeong-dong, Palatul Gyeongbokgung, Satul Bukchon, Templul Jogyesa, Piata Namdaemun, Strada Garosu Gil.

Românii nu au nevoie de viză pentru Coreea de Sud.

Locul 4: Singapore, Singapore

Singapore, un oraș exemplu pentru întreaga planetă prin curțenia și civilizația sa, este o destinație de care te îndrăgostești doar citind pe Internet despre ea. Mai multe nu sunt de spune despre acest oraș-stat absolut spectaculos din toate punctele de vedere, doar să mergi să îl vezi.

Ce te va impresiona: Marina Bay Sands, Garden by the bay, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Rezervația Naturală Bukit Timah, Insula Sentosa, cartierul Chinatown.

Românii pot intra fără viză în Singapore.

Locul 3: Zurich, Elveția

Zurich este cel mai scump oraș pentru expați din Europa. Nu e neapărat o surpriză pentru că, totodată, orașul elvețian are unul dintre cele mai ridicate traiuri din lume, prin urmare și prețurile sunt mari.

Ce poți să vezi în Zurich: Bahnhofstrasse – una dintre cele mai scumpe străzi din lume, Biserica Fraumunster, fabrica de ciocolata Lindt, Orașul Vechi (Altstadt) și Lacul Zurich.

Chiar dacă Elveția nu este în UE, putem intra în țară doar cu buletinul.

Locul 2: Tokyo, Japonia

Tokyo este cea mai bună definiție a viitorului, inovării și tehnologiei. Este practic un oraș SF. Tot ce se poate spune este mergi să-l vezi.

Japonia este o combinație între futurism și tradiționalism, așa că plănuiește o vacanță în capitală, unde vei fi surprins de Sanctuarul Meiji, Palatul Imperial, Aula Marelui Buddha din Templul Todaiji sau Templul din Asakusa, Tokyo Tower, cel mai înalt punct de observație din oras, și celebrul bulevard Ginza, cea mai scumpă stradă din lume.

Românii nu au nevoie de viză pentru a intra în Japonia.

Locul 1: Hong Kong

De câțiva ani, Hong Kong își menține această titulatură de cel mai scump oraș din lume pentru expați. Hong Kong este o regiune autonomă specială a Chinei, însă românii nu au nevoie de viză pentru a intra pe acest teritoriu.

Ce vezi și ce faci în Hong Kong: Aleea Starurilor, Statuia lui Buddha, Vârful Victoria, plajă și croazieră în portul Victoria

Tu în ce oraș scump îți dorești să ajungi?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele