Acasă iVisit România Ghidul de calatorii Fodor's recomanda Romania drept una dintre cele 25 de...

Ghidul de calatorii Fodor's recomanda Romania drept una dintre cele 25 de destinatii turistice ce trebuie vizitate in 2015

0
2202
Fodor's a inclus Romania printre destinatiile anului 2015

După Lonely Planet și National Geographic, a venit rândul unui alt prestigios ghid de călătorie internațional să includă România pe lista destinațiilor turistice ce merită vizitate în anul 2015. Astfel, țara noastră se numără, alături de China, Mexic, SUA, Uruguay, Vietnam, Sri Lanka, Franța, Singapore, Australia, Islanda, Barbados, Cehia, Oman, Chile, Italia, Norvegia, Canada, Guatemala, Namibia și zona artic,ă printre cele 25 de regiuni turistice recomandate de jurnaliștii americani.

„Castelele cu creneluri impozante, bisericile vechi și satele fortificate readuc la viață vremuri de mult apuse. Fanii poveștilor cu vampiri sunt atrași ca un magnet de România, o serie de fortărețe uimitoare fiind asociate cu numele celebrului Vlad Țepeș. Dar și turiștii în căutarea unor vacanțe la preț redus au numeroase motive să vizite România, considerată una dintre cele mai ieftine destinații din Europa”, notează autorii listei de recomandări publicate de Fodor’s.

Turiștii sunt sfătuiți să viziteze Mănăstirea Voroneț, descrisă drept o capodoperă medievală cunoscută sub numele de „Capela Sixtină a Răsăritului”, sau Castelul Peleș, reședința regală construită în stil neo-renascentist celebră pe întreg continentul.

„Zonele rurale conservă, surprinzător de bine, stilul tradițional de viață, numeroși localnici având camere de închiriat în propriile locuințe. Închiriați o mașină și vizitați fascinantele biserici fortificate din Transilvania, ce datează din sec. XIII – XVI. Construite pentru a-i proteja pe localnici de invaziile dușmanilor, șapte dintre ele sunt incluse pe lista monumentelor UNESCO”, mai recomandă ghidul de călătorie Fodor’s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele