Redescoperim Romania. TOP cinci destinatii cu semnificatii istorice pentru mini-vacanta de 1 Decembrie

0
2776
Alba Iulia, Foto: https://www.facebook.com/primariaalbaiulia

Dacă nu v-ați făcut deja planuri pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, vă recomandăm, în colaborare cu echipa Cluj Travel, cinci destinații din România ce merită descoperite în contextul celebrării a 96 de ani de la înfăptuirea României Mari.

1. Alba Iulia

Anul acesta, autoritățile din Alba Iulia au pregătit o altfel de sărbătoare pentru Ziua Națională a României, evenimentele organizate în cetatea unde au fost încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria fiind reunite sub titulatura „Festival de România”. De mâine și până luni, cetatea Alba Carolina va găzdui numeroase festivități, concerte, parade militare și spectacole de lasere. Detalii despre „programul de suflet românesc” puteți citi pe site-ul oficial de turism din Alba Iulia – turism.apulum.ro.

Tot de 1 Decembrie, va fi inagurată și cea mai recentă atracție din Alba Iulia, și anume ruinele clădirii guvernatorului Daciei Romane, puse în valoare sub o cupolă de sticlă, în fostul Parc Custozza, potrivit Cluj Travel, care recomandă și o scurtă vizită la Câmpia Libertății, de la Blaj.

2.  Mediaș

Dacă plecați la spre Alba Iulia, sau Sibiu, opriți-vă să vă trageți sufletul și la Mediaș, oraș de multe ori trecut cu vederea de turiștii atrași de farmecul celorlalte orașe transilvane, mult mai cunoscute.  Jurnaliștii de la Cluj Travel ne recomandă un tur al zidurilor cetății, piața centrală și biserica fortificată, subliniind că la Mediaș, pe 8 ianuarie 1919, a avut loc propria adunare națională a sașilor, în urma căruia și-au exprimat adeziunea la România Mare.

3. Oradea

Pe strada Aurel Lazăr, la numărul 13, puteți vizita muzeul memorial al avocatului în casa căruia un grup de fruntați români au redactat, în octombrie 1918, un document programatic pentru națiunea română din Transilvania și Partium – „Declarația de autodeterminare a românilor din Ardeal și Ungaria”. Echipa Cluj Travel recomandă și un tur al spațiului pietonal din Oradea, unde clădirile Art Nouveau, somptuosul Palat Baroc și Catedrala Romano-Catolică merită a fi descoperite pe îndelete.

4. Arad

În zona de vest a țării, se află orașul unde Consiliul Național Român Central și-a început activitatea în 1918, în casa lui Ștefan Cicio-Pop, cel care a coordonat activitatea organismului ce a convocat adunarea de la Alba Iulia. Detalii despre obiectivele turistice din Arad puteți citi aici.

5. Brașov

În cartierul românesc Șcheii Brașovului, a avut loc, pe 15 noiembrie 1918, o avanpremieră a Marii Adunari Naționale de la Alba Iulia, după ce fruntașii români au convocat o adunare populară, la care au participat românii din Brașov și din alte 23 de localități din Țara Bârsei. Întrunirea Sfatului Național Român din Țara Bârsei s-a ținut în casa parohială a Bisericii Sf. Nicolae, unde se află în prezent și Muzeul Primei Școli Românești.

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele