Romania, inclusa intr-un nou traseu cultural european: Drumul vinului si al imparatilor romani pe Dunare

0
4646
Mraconia, Cazanele Dunarii Foto: http://beautiful-eastern-europe.blogspot.ro

Patru țări, 20 de situri arheologice și 12 regiuni viticole, toate având în comun spectaculosul fluviu Dunărea, au fost incluse într-unul dintre cele mai noi trasee culturale europene: Drumul vinului și al împăraților romani.

Scopul proiectului, derulat de Danube Competence Centre, organizație internațională cu sediul la Belgrad, Serbia, este acela de a prezenta bazinul mijlociu și inferior al Dunării drept una dintre regiunile culturale importante ale Europei.

„Proiectul cultural este finanțat parțial de Uniunea Europeană și cuprinde 20 de localități și 12 regiuni viticole din Croația, Bulgaria, Romania și Serbia. O parte dintre destinațiile incluse nu sunt recunoscute drept atracții valoroase pe piața europeană, iar prin intermediul acestui proiect transfrontalier, pot deveni mai vizibile și mai competitive pe piața europeană, mult mai rapid decât dacă ar fi făcut-o pe cont propriu. De asemenea, putem pune bazele unei piețe interne sau regionale pentru turiștii din zonă, care să viziteze aceste obiective turistice în loc să meargă în vacanță în Europa de Vest sau peste ocean”, consideră Danko Cosic, managerul proiectului.

Potrivit paginii web a proiectului, Danube Travel, localitățile incluse în acest traseu cultural au o istorie bogată legată de frontiera de nord a Imperiului Roman și a conducătorilor săi, iar regiunile viticole prezentate continuă tradiția cultivării viței-de-vie și a producerii vinului instaurată din vremurile romanilor.

Traseul cultural cuprinde destinații din Croația, Serbia, Bulgaria și Romania. În țara noastră, turiștii vor descoperi, printre altele, Cetatea Histria, Adamclisi, Dealurile Dobrogei, Munteniei și Olteniei, terasele Dunării, dar și Roșia Montană, Alba Iulia și Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele