11 lucruri pe care nu trebuie să le faci când ești turist în Franța

0
8771

Cu siguranță fiecare țară are eticheta sa, iar Franța nu este mai prejos. Deși nu sunt cele mai prietenoase gazde, francezii au multe de oferit. Iată 11 lucruri pe care nu trebuie să le faci sau să le crezi când ajungi în Franța.

 1. Nu există viața mai departe de Paris sau riviera franceză. Ai fi naiv să crezi că doar aceste destinații sunt ceea ce are Franța mai frumos. Coasta Bretaniei, Alpii sau străduțele frumoase ale Strasbourg-ului sunt doar câteva dintre destinațiile Hexagonului care merită vizitate.
 2. În Paris, tot ce-i de văzut este în jurul Turnului Eiffel, Notre Dame sau Champs Ellysees. Dacă tot esti acolo, trăiește ca un localnic și frecventează locurile pe care acesta le frecventează și care, culmea, nu sunt invadate de turiști din toată lumea. Spre exemplu, în loc să te plimbi pe malurile Senei, fă o plimbare de-a lungul Canalului Saint Martin.
 3. Garcon, nota! Nu te supăra pe ospătarii care nu vin să-ți aducă nota de plată după desert. În Franța, cultul restaurantelor este dedicat stării de bine, așa că dacă intenționezi să te ridici de la masă imediat ce-ai terminat, cere tu nota. La fel de bine, nu te aștepta ca vreun chelner să-ți umple paharul cu apă în mijlocul mesei sau să te deranjeze să te întrebe dacă totul e ok.
 4. Nu te grăbi să bifezi obiectivele turistice! – În Paris și în Franța, dă-ți timp să admiri lumea din împrejur. Savurează o cafea pe o terasă privind trecătorii, ia-ți un prânz de 3 ore și bucură-te de arome și de compania persoanei de lângă tine.
 5. Nu mânca în locuri turistice – Restaurantele în zonele turistice sunt scumpe și mediocre în ceea ce privește calitatea. Evită-le pe cele din zona Louvre, Notre Dame, Turnul Eiffel sau Champs Elysees. Explorează bucătăria franceză în sectoarele 9,10, 11,19 și 20, adică acolo unde ies în oraș localnicii.
 6. Ești în Franța, mânânci doar specialități franțuzești. Nu te limita să deguști doar clasicele preparate franțuzești. Restaurantele oferă rețete reinventate ale felurilor clasice care sunt extrem de delicioase.
 7. Francezii mănâncă picioare de broască în mod frecvent. Este un mit alimentat de restaurantele turistice. De altfel, turiștii sunt cei care le comandă întotdeauna.
 8. Parlez-vous français? Ar cam trebui, pentru că francezii nu fac eforturi să vă răspundă în engleză. Apreciază însă  încercările stângace de a vorbi în franceză și devin mai amabili, abia atunci aveți șanse să vă vorbească în engleză.
 9. Franța dă startul la modă, dar nu te aștepta să fi apreciat dacă te îmbraci ca un francez din filme. Mai mult, nu te gândi să porți slapi prin plimbările pe străzi, pentru că te vor privi urât.
 10. Deplasare cu taxi peste tot. Dacă ai bani de aruncat pe fereastră, plimbă-te cu taxiul prin Paris. Se vede că ești turist. Cele mai multe orașe din Franța au sistem de transport public foarte bine pus la punct, așa că păstrează-ți banii pentru cadouri.
 11. Magazine deschise oricând, inclusiv Duminica. Acest lucru doar la noi este posibil. În Franța, majoritatea magazinelor sunt închise, inclusiv unele restaurante.

Citește și Decolează cel mai lung zbor din lume. Destinația: New York

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele