Autorităţile române au fost nevoite să precizeze că România este o destinaţie sigură după ce doborârea avionului Malaysia Airlines, în Ucraina, i-a îngrozit pe străini şi le-a creat impresia că Estul Europei este o zonă de conflict.

Într-un comunicat, reprezentanţii Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism susţin că „România rămâne o destinaţie sigură pentru călătorii şi petrecerea vacanţelor” şi asta vor încerca să demonstreze şi la târgurile internaţionale de turism la care participă anul acesta. Sunt 37 în 2014 şi 40 în 2015, majoritatea în ţări precum Germania, Spania, SUA, Japonia, China, Marea Britanie.

În plus, faptul că România este o destinaţie sigură pentru călătorii, dar şi că are multe locuri frumoase de arătat turiştilor este susţinut şi prin campania de promovare a turismului românesc din intervalul 2014-2015, care include reclame outdoor, precum şi în media din străinătate şi din ţară, în valoare de peste 25 de milioane de euro. Pieţele ţintă ale Autorităţii Naţionale de Turism pentru spoturi tv sunt SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, iar pentru campanii outdoor sunt Republica Moldova, Israel, Polonia, Turcia, Rusia, Austria.

Numărul turiştilor străini care au vizitat România, în primele cinci luni ale anului, este cu 10,2% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. România se situează astfel pe locul 10 într-un clasament al ţărilor care înregistrează o creştere a numărului de vizitatori străini, arată Raportul Comisiei Europene pentru Turism „Tendinţe şi Perspective” din trimestrul II 2014.

Raportul mai arată că România este pe locul patru în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor chinezi, pe locul cinci în cazul celor olandezi, pe locul şase în cazul celor americani şi pe locul nouă în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor sosiţi din Marea Britanie şi din Franţa.

Ivisit vă mai recomandă şi:

Sejururile la Marea Neagra si cele all inclusive in Turcia, la un buget mediu de 2.000 de lei de persoana, preferatele romanilor care merg vara in vacanta

Cum s-ar putea ieftini vacantele in Romania. ANAT cere extinderea cotei TVA de 9% la cazarea cu demipensiune sau pensiune completa

Destinatia Grecia, crestere de 10% in 2014. Romanii prefera Halkidiki si Creta

Scarile pictate au ajuns si in Romania. Scarile Rakoczi din Targu Mures concureaza pentru titlul de cele mai frumoase din lume