Elena Stoichiță, despre vacanțe: Nu contează câți bani ai, important e să mănânci bine

0
2140

Elena Stoichiță, redactor-șef al revistei OK!, parte din Adevărul Holding, îmbină călătoriile peste tot în lume cu realizarea revistei și planurile personale. Când nu scrie articole, Elena își creionează amintiri spectaculoase în destinații greu de uitat. Pe o hartă personală a bifat până acum Vietnam, Maldive, Thailanda, Dubai, Iordania și multe alte destinații și își face planuri pentru Boracay, Statele Unite, Seychelles… Formula vacanței perfecte? Statul la soare pe o plajă turcoaz, vizitarea unor locuri noi, detașare de grijile zilnice.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Întotdeauna un film nou, ceva pe val, pe care nu am apucat să-l văd la cinematograf. Nu îmi place să mă uit la același film de două ori, poate doar la filmele – reper ale cinematografiei, iar acest gen nu este adesea întâlnit în avion. Ultimul film văzut în avion a fost „Hidden Figures”, un film care, din păcate, nu a beneficiat de promovare suficientă, așa că nu prea știam de el, dar pe care îl recomand.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Nu o să mint, nu citesc în vacanță. De altfel, cred că presa și tehnologia au cam omorât în mine lectura extra și de ceva timp nu prea mai apuc să citesc o carte bună. Am început, la un drum lung, Magicianul lui John Fowles, dar stă și acum pe jumătate, pe noptieră. Acum că mi-ați amintit, poate ar fi mai bine să dau filmele din avion pe o carte bună :).

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Nu, am fost la Cercetași în adolescență. Aveam un rucsac mediu și trebuia să bag în el de la tricouri, chiloți, pantaloni și șosete până la gamelă, lingură, polonic etc, așa că spațiul era dușmanul meu. Atunci am învățat să fiu eficientă și azi am ajuns la performanța de a face orice bagaj cu vreo două săptămâni înainte de plecare. Așa că foarte rar uit ceva, pentru că am acea marjă de 14 zile să mă tot gândesc: Oare am luat tot? Pun în bagaj doar ce am nevoie.

Concediul tău ideal este… Îmi place mult să îmbin statul la soare, pe o plajă cu apă turcoaz, cu vizitarea unor locuri noi. Concediul ideal ar dura cel puțin o lună și ar viza, cu siguranță, o parte din Americi sau Asia. Mare + oraș + detașare – stres= vacanța perfectă.

Ce ți-ar strica vacanța? Probabil că mai multe lucruri: să pierd avionul, să aflu că s-a întâmplat ceva nasol acasă, cu ai mei, să am vreun accident sau vreun incident neplăcut în vacanță.

Ce preferi la un hotel? Nu vânez luxul. Dacă e să fie, e cu atât mai bine, dar îmi place să fie curat, să aibă o baie OK și o saltea comodă. Am ceva probleme cu coloana și țin cont și de cum e perna. Dacă optez pentru un hotel cu mic dejun, apreciez nu atât varietatea, cât să am efectiv ce mânca, neapărat ceva sărat. Și să am o cafea bună. Sunt dependentă de cafea, îmi place să o savurez.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Să nu mă streseze :). Chiar dacă vacanța ar trebui să fie o relaxare totală, în doi sau în cazul vacanțelor în grup e important să ții cont de părerea tuturor, iar de multe ori se nasc animozităti atunci când începi să alegi itinerariul. Apreciez echilibrul și comunicarea eficientă. Eu sunt foarte agitată din fire, îmi place să văd cât mai multe, nu îmi place să pierd timpul, deși în vacanță e bine să-l mai și pierzi și să stai degeaba. Lucrurile se reglează din mers, e important să ai un mic plan la început.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Îmi place foarte mult să încerc preparate culinare în țările pe care le vizitez, sunt o gurmandă. O cină la un restaurant celebru ar fi o extravaganță. De curând am aflat, după o vizită la Hotelul Armani din Dubai, că mulți turiști din Asia rezervă o noapte la ei, după care se mută într-un hotel cu mai puține stele. Aș experimenta și acest lucru.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? După cea în spațiu, mi-ar plăcea să merg în Boracay sau Seychelles.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Să nu pierd banii sau actele, nu știu exact care e mai mare :).

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Că mă agit prea tare și uit că nu sunt la birou :).

Când călătorești, în ce situație ai minți? Pff, grea întrebare! Probabil ca să ies dintr-o situație limită. Am mințit, spre exemplu, în Vietnam, anul trecut, când am ajuns prea târziu să vizităm Muzeul Literaturii, care era superb. Portarul închidea în fața noastră și am mințit că decolăm spre România a doua zi și nu vom mai apuca toată viața noastră să vedem o asemenea minunăție. Și ne-a lăsat să vizităm și a refuzat chiar și șpaga.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? E greu să nominalizez, dar acum îmi vine în minte cea din Maldive, la Constance Halaveli Resort. Raiul pe pământ. Și vacanța în Thailanda, de acum doi ani, când am mers prima dată a fost impresionantă.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Ar fi tautologic să spun că telefonul mobil, așa că mă limitez la crema hidratantă de față. Asta de când am făcut 30 de ani :).

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Nu contează câți bani ai, important e să mănânci bine :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele