Antalya, între relaxare pentru părinți și distracție pentru copii

0
1248

Când se gândesc la vacanţa de vară, peste 120.000 de români îşi fac planuri să se relaxeze în Antalya. Peste 500 de resorturi de cinci stele le oferă tot ce îşi doresc pentru o săptămână, experienţe culinare, divertisment, relaxare la piscină, plajă ori spa. Pentru familiile cu copii, pe lângă răsfăţul oferit de hotelieri, all inclusive-ul din Antalya aduce câteva avantaje. Nu mai scoţi şi alţi bani din buzunar peste cei plăţi pe pachet pentru o îngheţată, un suc sau o pizza pe care le vrea copilul tău între mese şi pentru mai multe ore pe zi poţi să consideri că eşti singur în vacanţă lăsându-i în grija animatorilor din resort.

Special pentru copii, unele resorturi au înfiinţat cluburi cu grădiniţă, parc acvatic şi programe de divertisment care includ spectacole şi festivaluri. La Rixos Premium Tekirova, al cărui club pentru copii, Rixy Club, funcţionează de 15 ani, la mijlocul lunii august se organizează Rixy Fest. A treia ediţie a festivalului, organizată în august 2017, a marcat un record de Guinness Book, prepararea unei prăjituri cu fructe lungă de 633,3 metri.

96 de ore a durat coacerea imensei prăjituri în bucătăria resortului şi alte opt ore s-au consumat pentru aşezarea şi decorarea ei. 463 kg de făină, 7.400 de ouă, 200 kg de fructe diverse și 12 mii de ciocolată decorativă s-au folosit pentru prepararea ei.

“Discutăm cu echipa Guiness Book încă din ianuarie și am trecut cu meticulozitate prin toate detaliile acestui plan. Suntem mândri și fericiți că avem o echipă de bucătari de succes la Rixos, alături de care au stat micuții noștri turiști care provin din 54 de țări“, declară Faruk Karaca, managerul Rixos Premium Tekirova.

Departe de distracția oferită copiilor turiștilor atrași la hotelul cotat trei ani consecutiv ca cel mai bun resort de familie din Turcia, prepararea prăjiturii de Cartea Recordurilor a avut un scop umanitar, să le producă o bucurie și copiilor orfani din Antalya, cu care a fost împărțită.

Prepararea prăjiturii și divertismentul oferit timp de trei zile oaspeților resortului, de la parade cu personaje de poveste la concursuri de gătit sub îndrumarea chef Danilo Zanna, a costat aproximativ 130 de mii de dolari. Fiecare dolar cheltuit atrage sute de turiști cu copii la Rixos. 300 de mii de persoane găzduiesc anual cele opt hoteluri Rixos aflate în Antalya. Dintre ei, români sunt în jur de 6.000, un număr în creștere dar care în statisticile resortului intră la categoria “și altele”, după cei 35% turiști turci, 26% ruși, 10% din Orientul Mijlociu, 8% ucrainieni, 6% germani.

Pachetul mediu pentru o cameră la Rixos de 3.360 de dolari este pentru o categorie de turiști români care știu ce înseamnă ospitalitatea turcilor și au devenit dependenți de ea. Spre comparație, rușii plătesc chiar și trei mii de dolari pe noapte pentru o vilă cu patru camere. Sau, își trimit copiii la Rixos patru luni pe an, așa cum românii i-ar trimite în vacanță la bunici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele