Grecia 2014: Atena si Santorini, cele mai populare destinatii turistice. Insula morilor de vant conduce si in topul celor mai scumpe destinatii

2
4630
Foto: www.santorinigrecia.org

2014 pare să fie unul dintre cei mai buni ani pe care i-a avut turismul din Grecia după declanșarea recesiunii economice, estimările tour operatorilor privind creșterea numărului de turiști prinzând contur din ce în ce mai mult, ținând cont de datele înregistrate de la începutul anului și până în prezent. Astfel, vara aceasta va aduce, cel mai probabil, aproximativ 20 de milioane de turiști pe plajele din Grecia.

Luna trecută, au ajuns în Grecia, doar cu avionul, cu 187.000 de turiști mai mulți decât în perioada similară a anului trecut, iar cele mai creșteri, cu aproximativ 30% și 27,2% , s-au înregistrat pe aeroporturile din Atena, respectiv din Santorini, potrivit datelor furnizate de SETE, Asociația companiilor de turism din Grecia, citate de greekreporter.com.

Numărul turiștilor care au ajuns, cu avionul, la Atena, de la începutul anului, a fost cu 76.446 mai mare decât anul trecut, ajungând la un total de 331.00 de turiști. Pe lângă multitudinea de obiective turistice pe care turiștii le pot vizita în Atena, tarifele practicate de către hotelierii din Capitala Greciei reprezintă unul dintre atuurile importante ale orașului. „Există o tendință evidentă de creștere a numărului de sosiri turistice în primele cinci luni ale anului, ceea ce ne oferă motive să fim optimiști în privința revigorării turismului. Iar acest aspect îl punem, în principal, pe seama faptului că Atena oferă, comparativ cu celelalte capitale, cele mai mici tarife hoteliere din Europa”, consideră reprezentanții Asociației Hotelierilor din Atena, Attica și Golful Saronic.

Santorini, printre cele mai scumpe, dar și cele mai căutate destinații din Grecia

A doua creștere importantă se înregistrează în fluxul de turiști străini care vizitează pitoreasca insulă Santorini, unde au aterizat 32.000 de turiști numai în luna mai, cu 27,2% mai mulți decât în luna mai 2013.  Insula cu mori de vânt și case cu celebrele acoperișuri albastre se află pe primele locuri în topul celor mai căutate destinații grecești, chiar și în contextul în care este considerată una dintre cele mai scumpe destinații din Grecia.

Potrivit unui studiu realizat de portalul trivago, specializat în compararea tarifelor hoteliere, Santorini deține recordul în privința majorării tarifelor pentru o noapte de cazare comparativ cu 2013. Spre exemplu, în satul Imerovigli, unul dintre favoritele turiștilor străini, majorările sunt de aproape 95% față de vara lui 2013, tariful mediu pentru o noapte de cazare, în luna iunie, ajungând la 501 euro, față de 257 de euro anul trecut.

În acest context, sesizând capcana în care tind să cadă hotelierii greci și efectul negativ pe care îl poate avea asupra fluxurilor de turiști majorarea semnificativă a tarifelor, primul ministru Antonis Samaras i-a solicitat, săptăma trecută, președintelui SETE, Andreas Andreadis, să ia măsuri imediate pentru stoparea acestui fenomen, vizibil în special în insulele din Grecia. „Trebuie să ne păstrăm reputația bună câștigată pe piețele străine, în special acum, când sectorul turistic se dezvoltă atât de bine, fiind un domeniu cheie al economiei Greciei”, a transmis premierul Greciei.

Corfu, Skiathos și Zakynthos, creșteri de 20%

Analizând fluxurile de turiști de pe aeroporturile din Grecia, creșteri semnificative s-au înregistrat și în privința sosirilor internaționale din insulele ionice.  Astfel, Zakynthos, insula cu una dintre cele mai frumoase plaje din lume (Plaja Navagio) a înregistrat o creștere cu 18,1% a numărului de turiști, fiind urmată de Kefalonia (și aici aveți ocazia de a vedea o plajă menționată în top 100 cele mai frumoase din lume) cu o creștere de 11,4%.

Creta și Rhodos, aflate și ele la un moment dat pe lista celor mai căutate destinații grecești la nivel mondial, se înscriu tot pe un trend ascendent, dar nu la fel de spectaculos comparativ cu Insulele Ionice. În timp ce numărul turiștilor veniți, anul acesta, pe insula Rhodos a crescut cu 10,3%, aeroporturile din orașele cretane Heraklion și Chania au înregistrat creșteri cu 6,5%, respectiv 9%.

Ivisit.ro vă recomandă şi:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele