Scanere noi si mai performante in aeroporturi

0
1951

Pasagerii din aeroporturi ar putea scapa, in curand,  de neplacuta obligativitate de a-si scoate laptopurile sau tabletele din rucsacuri, cand trec prin poartile de control a securitatii.

Noile scanere, care folosesc tehnologiile CT  (copmputer tomograf) si 3D imaging, vor permite, de asemenea, ca lichidele sa fie scanate, chiar daca ele sunt in bagaj.

Scanerele, care au fost acreditate recent de Autoritatea pentru Securitatea Transporturilor din America, vor reduce cu mult cozile si timpul petrecut de un pasager, la contolul de securitate.

Tehnologia a fost deja folosita, cu succes, in luna Iunie, in timpul unei prezentari realizare pe aeroportul Phoenix din Statele Unite, dar si pe cateva aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv pe Aeroportul Luton din Londra.
Interdictia de a transporta lichide in bagajul de mana, a fost introdusa in anul 2006, dupa ce s-a aflat ca, un terorist planuia sa arunce in aer un avion ce efectua o cursa transatlantica, cu o bomba fabricata in timpul zborului, prin amestecarea unor substante lichide pe care le transporta in bagaj.

Studiile au demonstrat ca, transportul lichidelor, in cantitate de sub 100 ml, nu prezinta riscuri de securitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele