Prima zi de funcționare pentru noul aeroport din Istanbul, deschis parțial de Ziua Națională

0
7315

Noul aeroport din Istanbul se deschide parțial în ziua în care turcii sărbătoresc împlinirea a 95 de ani de la întemeierea Republicii Turcia, proiectul fiind o investiție de 12 miliarde de euro, care va fi finalizată abia peste zece ani.

Primul zbor va decola cu angajați ai Turkish Airlines spre Ankara urmând să se întoarcă cu pasageri pe noul aeroport.

Construcția începută în 2014 și care se vrea a fi cel mai mare aeroport din lume, este departe de a fi gata. Se deschide azi numai pentru 29 dintre cele 277 de avioane ale Turkish Airlines, urmând ca restul să fie transferate de pe Aeroportul Ataturk pe cel nou până la finalul anului, când se presupune că acesta va fi cu mult mai pregătit, iar vechiul aeroport se va închide definitiv.

Când va ajunge la acel moment, noul aeroport din Istanbul care nu are încă un nume, va avea 90 de milioane de pasageri anual. Zece ani mai târziu oficialii acestuia sunt încrezători că va înregistra 200 de milioane, cel mai mare număr de pasageri pentru un aeroport internațional, pentru că Istanbului se află la trei ore de trei continente, 60 de capitale și peste 120 de țări.

Dimensiunile noului aeroport din Istanbul sunt incredibile. În 2028, când va fi complet deschis va avea 76 milioane de metri pătrați, șase piste, trei turnuri de control și un terminal satelit. În 29 octombrie 2018 are numai 1,4 milioane de metri pătrați și două piste, iar în decembrie 2018, când se deschide cu fast, va avea o pistă în plus.

Sursa foto: igairport.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele