EXCLUSIV Zbor direct Bucuresti-Ljubljana, cu Adria Airways. Tarife de la 169 de euro

Zbor direct Bucuresti-Ljubljana, operat de Adria Airways. Tarifele pornesc de la 169 de euro

0
3044

Începând cu această primăvară (25 martie), o nouă destinație este pusă pe harta zborurilor directe cu plecare din București. Este vorba de Ljubljana, capitala Sloveniei, o destinație prea puțin explorată de români pe care aeriană. Cursa București-Ljubljana va fi operată de Adria Airways, iar tariful pornește de la 169 de euro.Este un zbor de puțin peste 2 ore și va fi operat de patru ori pe săptămână, mai exact, luni, marți, joi și duminică, de la 15:25.

European Green Capital, in 2016

Introducerea unui zbor direct este un prim pas de promovare al Sloveniei pe piața românească. În 2016, Ljubljana a fost numită Capitala Verde a Europei și este locul de unde se poate porni către o explorare a altor destinații din Slovenia, precum Bled, poate cea mai faimoasă atracție turistică a țării.

Capitala Sloveniei și-a conservat spațiile verzi, a promovat metode alternative pentru transport, de la amenajarea pistelor de biciclete la spații pietonale,  și este foarte atentă la colectarea deșeurilor.

Ce poți face în Ljubljana

Sunt o grămadă de locuri și lucruri pe care le poți face în capitala Sloveniei. Printre cele mai atractive puncte turistice se numără Dragon Bridge (simbolul orașului) și Ljubljana Castle (vechi de 900 de ani) la care se ajunge cu ajutorul unui funicular, castelul fiind spațiu pentru expoziții de artă, cafenele, restaurante și un club de noapte.

Alte atracții sunt Catedrala Sf. Nicholas, Fântâna Robba, Muzeul Național al Sloveniei și Parcul Tivoli.

Și, ca în orice capitală europeană care se respectă, Ljubljana are croaziere pe râul care străbate orașul. Costul unei astfel de excursii este de până în zece euro. Un alt tur recomandat este cel culinar, unde turiștii au inclusă, de asemenea, degustarea de bere.

Photo: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele