Record de turisti straini in Slovenia: 2,26 milioane. Romania a avut 1,71 milioane de vizitatori straini

0
1693
Piran, Slovenia Foto: www.sloveniatimes.com

Cu o populație cât Bucureștiul și o suprafață de 11 ori mai mică decât cea a României, Slovenia a atras, anul trecut, 2,26 milioane de turiști străini, cu jumătate de milion mai mulți decât a avut țara noastră în aceeași perioadă. Și în privința numărului de nopți pe care turiștii străini le-au petrecut în țară, Slovenia stă mai bine decât România: 5,96 milioane de nopți comparativ cu 3,5 milioane de nopți petrecute de turiștii străini în România.

Potrivit publicației Slovenia Times, numărul turiștilor străini a fost, în 2013, în creștere cu 5% față de anul precedent, o creștere de 3% înregistrându-se și în privința numărului de nopți pe care aceștia le-au petrecut în Slovenia.

Cele mai multe nopți de cazare au fost achiziționate în resorturile de tip SPA – 3,02 milioane, în scădere însă cu 2% față de anul 2012. O scădere s-a înregistrat și în privința înnoptărilor pe litoralul Sloveniei, care au fost cu un procent mai puține decât în 2012.

În schimb, stațiunile montane și-au păstrat tendința ascendentă, înregistrând o creștere de 4%, la 2,36 milioane de înnoptări. Dar cea mai mare creștere a înregistrat capitala Sloveniei, Ljubljana, numărul nopților de cazare fiind cu 11% mai mare în 2013 comparativ cu anul precedent.

Turiștii străini au preferat, mai ales, stațiunile montane, 28 de procente optând pentru aceste destinații. Principalele țări generatoare de fluxuri de turiști către Slovenia au fost Italia (16% din totalul înnoptărilor), Austria și Germania (12%), Rusia (6%), Olanda și Croația, fiecare cu o cotă de 5 procente. Iar cele mai mari creșteri înregistrate în 2013, în privința numărului de nopți petrecute în Slovenia, au venit din partea turiștilor belgieni (10%), englezi (8%) și olandezi (6%).

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele