Situatia a revenit la normal in Bulgaria, dupa inundatii. Turistii sunt in siguranta

0
1924

Partenerii oficiali din Bulgaria ai agențiilor de turism din România îi asigură pe turiști de revenirea la normal a situaţiei după ploile abundente de la sfârşitul săptămânii trecute. Situația din destinațiile estivale din Bulgaria este bună, drumurile sunt accesibile și în stare de funcționare, iar hotelurile nu mai au nicio problemă cauzată de vremea instabilă. Evenimentele neplăcute de săptămâna trecută au avut loc, cu precădere, într-un cartier din Varna, în afara zonei turistice, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

„Hotelurile nu s-au dărâmat și turiștii nu au fost sinistrați. Au fost probleme punctuale, în care autoritățile bulgare și cele române au intervenit pentru a-i ajuta pe români. 32 de turişti au ajuns în ţară cu autocarul și 8 maşini inundate au fost transportate pe platforme, restul și-au continuat sejurul într-o altă unitate de cazare”, spune Lucia Nora Morariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

În Albena s-au înregistrat probleme legate de furnizarea energiei electrice la hoteluri situate în sudul staţiunii, în zona protejată UNESCO-Balta. Un singur hotel a fost afectat de ploi, turiștii săi fiind evacuați. Cei cu confirmare pentru perioada imediat următoare la hotelul Gergana au primit ca alternativă cazarea la unul dintre hotelurile de aceeași categorie și pe prima linie de mare.

„Acest hotel are o terasă din lemn ce este construită chiar la marginea râului (râul Batovska, care traversează rezervaţia naturală Baltata din Albena, care a crescut brusc după ploile din noaptea de 19 spre 20 iunie, provocând o viitură care a afectat partea de sud a staţiunii, n.r.) o parte a lobby bar-ului aflându-se tot în această zon. În momentul în care viitura a ajuns în dreptul acestei construcţii, i-a afectat stâlpul de susţinere şi terasa s-a înclinat. Potrivit experţilor care deja au verificat hotelul Gergana – structura de rezistenţă a acestuia NU este afectată, hotelul urmând să reintre în deplinătatea funcţiilor lui în prima parte a lunii iulie”, anunţă reprezentanţii Paradise Travel Agency, care au turişti în Albena.

Toţi turiştii din acest hotel au fost evacuaţi imediat şi relocaţi în alte hoteluri de patru stele cu all inclusive, anunţă agenţia.

Hotelurile Elitsa şi Borjana au avut şi piscinele afectate, dar deja duminică se lucra la golirea, curăţarea şi reumplerea lor. Începând de sâmbătă seara, restaurantul hotelului Borjana a fost funcţional, reintrând complet în regim de all inclusive. La hotelul Elitsa situaţia a revenit la normal începând de duminică.

Hotelul Nona a avut infiltraţii la subsol şi o parte dintre turişti au fost relocaţi (sub o treime din cei cazaţi la momentul respectiv). Începând de duminică, Nona funcţionează şi el la întreaga capacitate, în regim de all inclusive.

Cel mai puţin afectate au fost hotelurile Mura şi Slavuna, care au rămas în stare de funcţionare pe toată perioada intemperiilor, cu toate că accesul spre ele, pe şosea, a fost blocat pentru o jumătate de zi.

Litoralul bulgăresc reprezintă una dintre opțiunile preferate ale turiștilor români, iar evenimentele de săptămâna trecută nu s-au finalizat cu anulări în masă ale sejururilor în destinațiile din Bulgaria.

„Turiștii au înțeles că a fost o situație generată de natură, nicidecum de către hotelieri sau agențiile de turism, iar ceea ce s-a întâmplat în Bulgaria s-ar fi putut întâmpla oriunde în lume. Au contactat agențiile de la care au cumpărat sejururile turistice pentru a se informa cu privire la situația din stațiuni, nicidecum pentru a-și anula vacanța”, spune Lucia Nora Morariu.

Bulgaria este a treia destinație pentru români din punct de vedere al numărului de turiști care călătoresc anual pe destinații externe. Valoarea medie a pachetului de servicii turistice pe destinația Bulgaria este de 875 lei/turist, cu 42% mai mare decât valoarea medie a pachetului de servicii/turist pentru destinații interne.

Foto: Paradise Travel Agency

Ivisit.ro îţi mai recomandă şi:

Industria de croaziere din Europa a ajuns la nivelul record de 39,4 miliarde de euro in 2013

Pasarelele pietonale din Mamaia, noile atractii turistice ale zonei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele