Top 10 cele mai frumoase boutique hoteluri din Europa

2
1628
Hotel Ca`Riccio, Veneția
Hotel Ca`Riccio, Veneția

Camere cochete, ce-ți oferă o senzație de confort și intimitate, decorate într-un anume stil, personal amabil, atent la nevoile fiecărui oaspete, facilități diverse incluse în tarif și, mai ales, accesul rapid, de cele mai multe ori pe jos, la principalele obiective turistice. Pe scurt, principalele avantaje de care se pot bucura turiștii ce aleg să se cazeze în boutique hotelurile, unități de cazare apărute acum trei decenii.

De ce sunt atât de căutate de turiști? Pentru că numărul mic de camere oferă senzația de relaxare și intimitate, personalul îi acordă o atenție mult mai mare fiecărui oaspete, iar interacțiunea cu localnicii care frecventează în număr mare cafenelele și restaurantele acestor hoteluri le oferă străinilor ocazia de a experimenta mai ușor stilul de viață al orașului respectiv. Pentru cei care își doresc o asemenea vacanță, portalul de recomandări hoteliere Oyster.com a publicat, pe baza recenziilor proprii, un top 10 al celor mai șarmante zece boutique hoteluri din Europa.

Locul 1. Hotel Ca`Riccio, Veneția

Decorat în cel mai autentic stil venețian, cu lămpi din sticlă de Murano și opere de artă, hotelul Ca`Riccio pune la dispoziția turiștilor șase camere cochete, pline cu flori și o panoramă pitorească asupra Veneției. Micul dejun continental inclus în tariful camerei, accesul gratuit la Wi-Fi și distanța mică față de Rialto Bridge și Piața San Marco sunt doar câteva dintre avantajele oferite de hotelul venețian.

Locul 2. Hotel Artrip, Madrid

Modern și minimalist, decorat într-un stil funky, cu opere ale artiștilor locali atârnate pe pereți, hotelul Artrip le oferă turiștilor mici atenții ce pot face însă diferența: dușurile cu capete duble, ce ofera o experința de tip SPA, sau cafea proaspăt măcinată, oferită gratuit pe toată perioada zilei. Un alt avantaj al hotelului e amplasamentul la doar zece minute de mers pe jos față de cele mai faimoase trei muzee de artă din Madrid: Prado, Regina Sofia și Thyssen.

Artrip Hotel. Madrid
Artrip Hotel. Madrid

Locul 3. Hotelul Amour, Paris

Aflat în cartierul Pigalle, în apropiere de Moulin Rouge și Basilica Sacre Couer, restaurantul și barul Hotelului Amour sunt preferatele tineretului parizian. Proprietarii hotelului au folosit ca sursă de inspirație hotelurile dragostei din Japonia, iar anumite camere au fost decorate după indicațiile cunoscutului designer de modă Chantal Thomass.

Hotel Amour, Paris
Hotel Amour, Paris

Locul 4. BarcelonaBB

Cele cinci camere ale hotelului au fost amenajate într-o clădire datând din sec. al XIX-lea, situată în centrul cartierului Eixample. Decorat cu gust și liniștit, hotelul le oferă turiștilor o experiență șarmantă și intimă, iar proprietarii sunt foarte prietenoși și săritori. Printre alte puncte forte ale hotelului se numără și accesul facil la transportul subteran și către principalele creații ale celebrului arhitect Antoni Gaudi.

BarcelonaBB, Barcelona
BarcelonaBB, Barcelona

Locul 5. SuiteDreams Hotel, Romas

Deși jocul de cuvinte din denumirea (cu trimitere la urarea „sweet dreams” – somn ușor – din limba engleză) poate induce un sentiment de superficialitate, hotelul cu nouă camere aflat la mică distanță de unul dintre simbolurile Romei, Fontana di Trevi, este o alegerea ideală pentru turiștii cu un buget mediu. Camerele sunt spațioase, majoritatea având doua paturi și cabine de duș, iar tariful unei nopți de cazare include mic dejun și acces la Wi-Fi.

Hotel SuiteDreams, Roma
Hotel SuiteDreams, Roma

Locul 6. Locanda Orseolo, Veneția

Pensiunea cu 12 camere aflată în inima Veneției, la mică distanță de Piața San Marco, a fost amenajată într-o locuință venețiană restaurantă, păstrându-se unele elemente originale, cum ar fi tavanul casetat. Picturile murale, candelabrele de sticlă și micul dejun servit într-o încăpere cu vedere spre unul dintre numeroasele canale ale Veneției sunt doar câteva dintre atuurile Locanda Orseolo.

Locanda Orseolo, Veneția
Locanda Orseolo, Veneția

Locul 7.  Hotel One Shot 23, Madria

Amplasat în Barrio de las Letras (Cartierul Scriitorilor), tema principală a hotelului e arta, sub diferitele ei forme, de la căprioara sculptată amplasată la recepție și până la decorurile industriale pline de șarm ale camerelor. Un dezavantaj l-ar putea reprezenta lipsa serviciilor conexe, dar amplasarea în imediata apropiere a zonei centrale a orașului le permite oaspeților să aleagă dintre numeroase baruri, cafenele, restaurante sau cluburi de noapte.

Hotel One Shot 23, Madrid
Hotel One Shot 23, Madrid

Locul 8. Hotel Le Citizen, Paris

Situat în arondismentul 10, pe malul unui canal pitoresc, hotelul se adresează în special celor care vor să stea departe de agitația și aglomerația specifice zonei centrale a orașului, Le Citizen fiind situat destul de departe de principalele atracții turistice din Paris. Cele 12 camere sunt decorate în stil scandinav, iar oaspețiilor le sunt oferite, gratuit, gustări și produse din minibar, precum și acces la Wi-Fi.

Le Citizen Hotel, Paris
Le Citizen Hotel, Paris

Locul 9. Chic&Basic Born Hotel, Barcelona

Hotelul face parte dintr-un mini-lanț hotelier, cu mai multe unități deschise în Barcelona și câte una în Madrid și Amsterdam. Popular în special în rândul cuplurilor tinere, Chic&Basic are un design futurist, fără însă a le oferi oaspeților săi prea multe facilități, cu excepția barului și a restaurantului hotelului.

Chic&Basic Born Hotel, Barcelona
Chic&Basic Born Hotel, Barcelona

Locul 10. Hotel Manfredi Suite, Roma

Situat într-o clădire datând din anii 170o, hotelul beneficiază de un amplasament excepțional, în imediata apropiere a celebrelor Trepte Spaniole, devenite faimoase datorită peliculei „Vacanță la Roma”, cu Gregory Peck și laureata Premiului Oscar, Audrey Hepburn. Amplasamentul central are însă și prețul său: camerele sunt mici, iar decorul elegant e presărat cu elemente kitsch. În schimb, micul dejun preparat de chef-ul hotelului și room service-ul non-stop înclină balanța în favoarea hotelului.

Hotel Manfredi Suite, Roma
Hotel Manfredi Suite, Roma

2 COMENTARII

  1. adauga obligatoriu hotel boutique Amigo din Brusseles (construit in vechea inchisoare a betivilor din bruxel- de aici numele de amigo- doar prietenii de o noapte se opreau acolo). Hotelul este superb! Am fost cu Dexia cand voia sa cumpere BCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele