Șase destinații potrivite pentru o vacanță în luna iunie

0
14287
Coasta de Azur
Villefranche-sur-Mer, Coasta de Azur

Luna iunie este potrivită atât pentru city break-uri, cât și pentru un sejur la plajă. Motivul principal este faptul că temperaturile încă sunt potrivite pentru a explora orașe fără să te sufoci, iar prețurile sunt mai mici decât în vârf de sezon. Iată ce îți recomandăm.

Portofino 

Pregăteşte aparatul foto pentru că vei fi absolut cucerit de această destinaţie impresionantă. Fost sat pescăresc, Portofino (foto principală) a devenit o atracţie mondială datorită portului său şi caselor multicolore. Aflat la Marea Mediterană, la 30 km de Genova, Portofino este deja o destinaţie preferată de vedete. Tot ce trebuie să faci aici este să te bucuri de priveliştea pe care ţi-o oferă.

Malta

Ideală atât pentru plajă, cât și pentru un city break de 4 zile, Malta este o idee bună tot timpul anului, dar mai ales la început de vară. Aflată la Marea Mediterană, Malta te va surprinde cu plajele minunate și o apă de un albastru ireal.

De asemenea, această țară mică are și orașe pe străzile cărora merită să te lași pierdut: capitala Valletta, orășelul Mdina și Popeye Village. Dacă ești un turist activ, o să te încânte să descoperi insulele Comino și Gozo. Cele mai populare zone pentru plajă sunt Laguna Albastră, Golden Bay și Mellieha Bay.

Porto

Deși se află în umbra Lisabonei, micul oraș portughez este totuși considerat mult mai prietenos de către cei care l-au vizitat. Porto este apreciat și pentru faptul că are prețuri mici.

Atracțiile pricipale: Torre dos Clerigos, Palacio da Bolsa, Biserica Sf. Francis, Cais da Ribeira, Podul Dom Luis I, Catedrala Se.

Coasta de Azur

Considerată o destinație exclusivistă, Coasta de Azur poate fi vizitată cu mai puțini bani dacă nu mergi când este vârf de sezon, adică în iulie și august. Îți recomandăm să te cazezi în Nisa, unde prețurile sunt mai mici în general, atât la hoteluri, cât și la restaurante și să explorezi zilnic ce te interesează de pe Coasta de Azur.

Cele mai frumoase locuri sunt orășelul Eze, Antibes, Villefranche-sur-Mer, Insula Porquerolles și Monte Carlo.

Praga

Praga, capitala Cehiei, este ca un muzeu în aer liber. Pregătește-te, deci, să faci fotografii pe oriunde treci pentru că totul este impresionant. Este un oraș curat, cochet și cu prețuri mici, chiar mai mici decât în București.

Cele mai importante atracții turistice: Podul Carol, Castelul Praga, Cetatea din Praga, Catedrala Sf. Vitus, Centrul Vechi, Funicularul Petrin, Turnul prafului de pușcă, Casa care dansează.

Ravello

Ravello este un oraș situat pe Coasta Amalfi din Italia, o destinație care te va cuceri definitiv. Pentru a admira cea mai frumoasă priveliște, care de altfel îți taie respirația, mergi să vizitezi grădinile din Villa Rufolo și pe cele din Villa Cimbrone. Nu te mai opri din fotografiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele