Revista presei – turism (săptămâna 3 – 9 august)

0
504

Bucureştiul este printre cele mai ieftine oraşe pentru turiştii străini. Pentru un sejur în Capitală e nevoie de doar câteva sute de euro, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care numărul turiştilor străinilor în fiecare an. În topul oraşelor ieftine se mai află Sofia, Santo Domingo şi El Salvador.

Știrile săptămânii pe larg:

Alin Burcea, fondator Paralela 45, la Back in Business: Garantarea pachetelor turistice, o problemă nerezolvată

Alin Burcea, fondator Paralela 45, la Back in Business, emisiune moderată de Daniel Apostol: Garantarea pachetelor turistice, o problemă nerezolvată.

Garantarea pachetelor turistice încinge spiritele – „Adică noi înşelăm clienţii, le luăm banii şi îi lăsăm fără vacanţe!”

Ministerul Turismului a finalizat ordonanţa privind garantarea pachetelor turistice şi măsurile de protecţie pentru turişti. Ministrul Bogdan Trif se laudă că, de-acum încolo, românii nu vor mai fi păcăliţi de agenţiile de turism şi nu se vor mai trezi cu vacanţele ruinate.

Preşedintele ANAT, către ministrul Turismului: Aţi creat aşteptări false că serviciile turistice vor fi garantate 100%

Industria agenţiilor de turism din România aşteaptă scuze din partea ministrului Turismului, Bogdan Trif, pentru declaraţiile acestuia făcute în conferinţa de bilanţ, potrivit cărora „agenţiile de turism opun rezistenţă şi se împotrivesc” garantării pachetelor turistice şi că aceleaşi agenţii sunt „şmecheri” care încasează bani în avans de la turişti şi îi folosesc în alte scopuri.

Bogdan Trif continuă războiul cu Agențiile de Turism: “ANAT să-și ceară scuze în numele agențiilor care au înșelat turiștii, le-au furat banii și vacanțele”

Războiul declarațiilor dintre ministrul Turismului, Bogdan Trif și Asociația Națională a Agențiilor de Turism merge mai departe. După ce reprezentanții ANAT l-au acuzat pe ministru de jigniri nejustificate și i-au solicitat să-și ceară scuze, acesta a revenit și spune că Agențiile de Turism sunt cele care datorează scuzele.

Demetriade (ANAT): Ordonanţa privind garantarea pachetelor turistice va bulversa mediul nostru de afaceri

Ordonanţa de transpunere a Directivei 2302/2015 privind garantarea pachetelor turistice va bulversa mediul nostru de afaceri şi va duce, probabil, la dispariţia multor agenţii de turism, precum şi la creşterea cu 3-4% a preţurilor la pachetele turistice, a declarat, luni, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.

Ministrul Turismului: Agenţiile vor avea timp, până la finele anului, să găsească un sistem de garantare a pachetelor turistice

Agenţiile de turism din România vor avea timp, până la sfârşitul anului, să-şi înfiinţeze un fond mutual sau să găsească un alt sistem de garantare a pachetelor de servicii turistice, astfel încât turistul să fie protejat, a declarat, luni, în conferinţa de bilanţ, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Trif: România va avea un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, cel mai probabil din 2019

România ar putea avea, începând din 2019, un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, precum şi un inventar al patrimoniului turistic, a anunţat, luni, în cadrul conferinţei de bilanţ, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a prezentat bilanțul primelor șase luni de mandat

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a prezentat, la bilanțul primelor șase luni de mandat, date referitoare la actele normative și programele finalizate sau aflate în derulare la nivelul ministerului.

Bogdan Trif: Angajările la birourile de promovare externă ar putea demara până la sfârşitul anului

Desfiinţarea birourilor de promovare externă a României a fost o greşeală enormă, dar până la sfârşitul anului vor exista proceduri specifice şi vom începe angajările în cadrul acestora, pe criterii de performanţă, a declarat, luni, în conferinţa de bilanţ, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Atenție turiști! Puteți rămâne fără vacanțele plătite la agențiile de turism! Capcanele ascunse de acestea! Ce trebuie să știți

În România sunt astăzi înregistrate LEGAL 2643 de agenții de turism, număr care include agențiile-mamă și subsidiarele sau filialele acestora. Acestea sunt cele care respectă principalele condiții de funcţionare: dețin o poliță de asigurare valabilă, licență emisă de Ministerul Turismului și brevet de turism pentru manager.

Scandal de proporții în Ministerul Turismului! Fostul ministru îl acuză pe actualul ministru de FAKE NEWS

Fostul ministru al Turimului, Mircea Titus Dobre, l-a acuzat dur pe actualul ministru al Turismului că răspândește știri false. Mircea Titus Dobre este în prezent membru al partidului Pro România.

Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști cere scuze publice din partea ministrului turismului: “Bogdan Trif a transmis informații false și a denigrat breasla”

O asociație nou înființată, dar reprezentativă la nivel național se alătură celor care îl critică pe ministrul Bogdan Trif în urma declarațiilor acestuia de la bilanțul de 6 luni. “Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști” (ALTI) reprezintă agențiile de turism de talie mică și mijlocie.

Avertizari MAE pentru românii care călătoresc în Germania și Croația

Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizări pentru românii care călătoresc în Germania și Croația. În Germania se anunță temperaturi care pot ajunge până la 40 de grade, iar in Croația este în vigoare un cod roșu de caniculă.

Cursuri de formare profesională pentru manageri din turism şi ospitalitate, demarate prin Europroject

Un număr de 600 de manageri din turism şi ospitalitate vor beneficia de formare profesională şi îndrumare de la antreprenori din domeniu renumiţi, în cadrul proiectului Hospitality Management Academy, realizat cu finanţare europeană.

Delta Dunării-destinația exotică a României

Este un loc unic nu doar în Europa, ci și în lume și are un potențial deosebit. Delta Dunării oferă o experienţă totală. Şi este o destinație exotică, pentru că este destul de izolată și are particularitățile ei neobișnuite. Iar pe deasupra are darul de a uimi cu atracțiile ei surprinzătoare.

Rădulescu (OPTBR): Ne îngrijorează pentru turiştii noştri creşterea numărului de urşi la Băile Tuşnad

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi manager al Companiei de Turism Tuşnad SA, Nicu Rădulescu, şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de înmulţirea urşilor care vin în Băile Tuşnad, susţinând că există riscul ca, din acest motiv, turiştii să înceapă să ocolească zona.

Deputatul Nechifor (Pro România Suceava): Codrii seculari de la Slătioara riscă excluderea din lista UNESCO

El a arătat că autorităţile responsabile nu au făcut nimic pentru amenajarea şi semnalizarea zonei, dar nici pentru a facilita accesul turiştilor sau a tuturor celor interesaţi pentru a vizita sau a studia acest loc.

7 destinații de weekend: obiective pe care să le vizitezi în lunile august și septembrie

Sezonul de vară este cea mai bună perioadă în care să călătorim prin țară și să descoperim noi destinații turistice. Nu doar că avem ocazia să plecăm în noi aventuri, dar în felul acesta fugim și de căldură sufocantă din marile orașe.

Știri despre incoming:

Ministrul Trif anunţă rute comune între România şi Polonia pentru atragerea turiştilor din Asia

România şi Polonia vor avea rute turistice comune pentru atragerea turiştilor de pe piaţa asiatică, a declarat, vineri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a subliniat că ambele ţări excelează în ceea ce priveşte monumentele UNESCO şi cetăţile medievale.

INS: În iunie 2018 numărul turiştilor străini a crescut comparativ cu iunie 2017

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2018 au însumat 1,208 milioane persoane, din care 75,7% au fost turişti români şi 24,3% străini – 74,1% din categoria celor din urma fiind europeni.

De ce atrage România de cinci ori mai puţini turişti decât Cehia, o ţară cu o populaţie la jumătate?

Datele raportului The Travel & Tourism Competi­ti­veness Report pe 2017 arată că România primeşte anual circa 2,2 milioane de turişti străini, care cheltuie în medie 766 de dolari per sejur. Comparativ, Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică decât a României, primeşte anual 11 milioane de turişti, adică de cinci ori mai mult decât România.

Magia litoralului românesc

Turiştii străini au început să vadă în România un loc ideal de distracţie. Iar litoralul românesc este principala atracţie turistică a sezonului estival.  În timp ce mulţi români aleg alte plaje însorite, poate cu nisipul mai fin şi cu apa mai limpede şi mai albastră, pe coastele Mediteranei sau ale Mării Egee, străinii îşi îndreaptă (din nou) ochii spre România.

Plaja sălbatică cu apă turcoaz de pe litoralul românesc

Oamenii din toate colţurile ţării, sau chiar din străinătate ajung aici cu un singur scop: să se relaxeze şi să audă doar murmurul valurilor. Acest cuplu de tineri, din Polonia, a ajuns în ţara noastră să exploreze locurile mai puţin cunoscute de pe litoral.

Pacienții din diaspora plătesc, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în România

Turismul medical este o nișă de business care crește de la an la an, în special în privinţa serviciilor de stomatologie. În urma dezvoltării platformelor specializate în promovarea la nivel internaţional, străinii aleg România datorită preţurilor relativ reduse pentru tratamente complexe, în special implanturi dentare, dar şi experienţei culturale oferite prin serviciile turistice adiacente.

România bine văzută! „Un loc minunat, cu oameni fantastici”

Știrile negative au împânzit media românească, mai ales în ultimul an și jumătate de când PSD a preluat puterea. Este timpul să “ieșim în față” și cu reacții pozitive ale străinilor care vizitează țara.

Ce îi fascinează pe turiștii străini la București. „Lucruri care nu par importane, dar atrag turiştii”

Bucureştiul este printre cele mai ieftine oraşe pentru turiştii străini. Pentru un sejur în Capitală e nevoie de doar câteva sute de euro, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care numărul turiştilor străinilor în fiecare an. În topul oraşelor ieftine se mai află Sofia, Santo Domingo şi El Salvador.

Untold 2018 – Ambasador al turismului românesc

Devenit deja un fenomen internațional, reușind să înregistreze la această ediție peste 350.000 de participanți din întreaga lume, Untold a primit anul acesta din partea Ministerului Turismului distincția de ambasador al turismului românesc, fiind primul brand românesc care primește acest titlu.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Eximtur: Anunţarea minivacanţei 15-19 august a dublat cererea pentru sejururi cu destinaţii interne

Odată cu anunţarea zilelor de 16 şi 17 august ca fiind zile libere pentru bugetari (care generează o minivacanţă în perioada 15-19 august), cererea pentru sejururi cu destinaţii interne în această perioadă s-a dublat, arată un comunicat transmis miercuri de agenţia de turism Eximtur.

În plină vară, chiar înainte de a pleca în concediu, românii își cumpără pachete de vacanță pentru Crăciun sau Revelion în Laponia. Cât costă astăzi o vacanță de iarnă

Un număr din ce în ce mai mare de turiști români își achiziționează vacanța de Crăciun sau Revelion încă înainte de a pleca în concediul de vară, spune pentru Profit.ro Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45. Românii vor, astfel, să obțină prețuri mai bune, dar și să fie siguri că găsesc locuri în destinațiile dorite.

Insula Samos din Grecia, locul unde s-a născut Pitagora și unde se află cel mai mare kouros din Europa

Grecia mai are încă multe de oferit turiștilor care vor să o viziteze. Alături de Lesbos, Insula Lesbienelor, Samos este o altă insulă unde natura și arhitectura formează un peisaj de neuitat. Iar de ceva vreme, acestea pot fi vizitate mai ușor de către români, pentru că au fost introduse zboruri charter cu aceste destinații.

Pachetele all inclusive au făcut ca românii să plătească mai mult pentru un sejur în Venus sau Jupiter decât pe o vacanță la Mamaia

Faptul că tot mai multe hoteluri de pe litoral, din stațiunea Venus și, mai ales, din Jupiter, au trecut la sistemul all inclusive a condus la o creștere a valorii medii a sejurului în cele două stațiuni, depășind în premieră Mamaia, reiese dintr-un studiu al Litoralulromanesc.ro, agenție de turism specializată în vânzarea de pachete în stațiunile autohtone de la malul Mării Negre.

Orbis se aliază cu șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, pentru a deschide un hotel lângă aeroportul Otopeni Turism

Grupul Orbis, cel mai mare lanț de hoteluri din Europa Centrală, va deschide un hotel ibis Styles în apropierea aeroportului Henri Coandă – Otopeni din București, în parteneriat cu Liwa Properties, filială a ABS Holdings, grup controlat de șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite.

Tarom continuă campania „Dor de Europa” şi pune în vânzare bilete cu preţuri la 139 de euro

TAROM continuă campania „Dor de Europa” şi pune în vânzare, în perioada 3-7 august, bilete cu preţuri de 139 de euro dus-întors, informează vineri compania. Biletele de avion la preţul de 139 euro, cu toate taxele incluse, sunt valabile pe zborurile între Bucureşti şi Belgrad, Stockholm, Barcelona, Londra, Praga, respectiv Iaşi-Luton.

Ryanair a lansat o nouă rută către Italia

Compania Ryanair a lansat o nouă rută din București către Pescara, în Italia. Zborul va fi operat cu o frecvență de două zboruri săptămânale, începând cu sfârșitul lunii octombrie.

Greva piloţilor Ryanair se extinde. Vineri vor fi anulate aproape 400 de curse aeriene în Europa

Ryanair va anula vineri un zbor din şase, după ce piloţii din Germania şi Olanda au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia, în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.

Wizz Air lansează o nouă rută de la Craiova către Bruxelles

Wizz Air lansează o nouă rută, de la Craiova spre Bruxelles Charleroi, în Belgia, aceasta fiind una dintre cele 11 noi curse anunţate luni în întreaga reţea extinsă a companiei. Conform unui comunicat remis AGERPRES, noua cursă va fi operată de două ori pe săptămână, marţea şi sâmbăta, începând cu data de 15 decembrie, iar preţurile pornesc de la 69 lei.

Încă un operator aerian național este în dificultate. Air Moldova a fost scoasă la vânzare

Guvernul din Moldova a anunțat că operatorul aerian național Air Moldova este în curs de vânzare pentru prețul de 2,9 milioane de dolari. Orice contract de achiziție ar include, de asemenea, datoriile companiei aeriene de aproximativ 72 de milioane de dolari.

Știri externe:

Amsterdam ia măsuri de urgență față de „creșterea alarmantă” a numărului de turiști. Deciziile anunțate de autorități

Administraţia din Amsterdam a luat măsuri de urgenţă pentru a face faţă numărului mare de turişti care vizitează oraşul, a anunţat marţi municipalitatea, potrivit DPA.

Turnul Eiffel se va redeschide vineri dimineaţă după ce angajaţii au decis să înceteze greva

Turnul Eiffel se va redeschise vineri dimineaţă, după ce angajaţii de la obiectivul turistic au acceptat să înceteze greva declanşată miercuri după-amiază, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Capitala Lituaniei lansează o reclamă turistică cu conotaţii sexuale înaintea vizitei Suveranului pontif

Reprezentanţii industriei de turism din capitala Lituaniei sunt puşi la zid din cauza unei campanii publicitare cu tentă sexuală, în contextul în care Papa Francisc urmează să viziteze oraşul luna viitoare, potrivit itv.com.

Indonezia/Lombok – Exod al turiştilor, după un seism major

Numeroşi turişti cuprinşi de îngrijorare s-au grăbit marţi spre vapoare şi spre aeroportul din Lombok pentru a părăsi această insulă indoneziană ce a fost lovită de un al doilea seism devastator într-o singură săptămână, în timp ce echipele de intervenţie încearcă să ajungă în zonele afectate pentru a oferi ajutor supravieţuitorilor, informează AFP.

„Efectul Donald Trump”?! De ce turiștii au început să ocolească SUA

În timp ce turismul mondial este în creștere, Statele Unite încep să piardă turiști străini, susțin reprezentanții Asociației de Turism locale. Aceștia precizează că s-au înregistrat scăderi în privința numărului de turiști străini de când Donald Trump a devenit președinte, scrie presa locală.

Destinația care a cheltuit 5,6 mil. euro pe promovare, dar nu atrage turiști

Țara Galilor a cheltuit 5,6 milioane euro (5 mil. lire sterline) pe o campanie de promovare și rezultatele încă nu se văd. Mai mult, se pare că turiștii ocolesc destinație, spune un expert în turism, citat de BBC.

Sursă foto: Kanuman/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele