Cinci orașe impresionante din Europa pe care nu te-ai gândit să le vizitezi

0
7476

Metropolele ca Paris, Roma, Londra și Barcelona sunt, într-adevăr, printre cele mai vizitate orașe din lume și merită să le vezi și tu. Însă, în același timp, în Europa există nenumărate destinații, mai puțin cunoscute sau mai puțin asociate cu ideea de city break, în care nu te-ai gândit să mergi. Iată cinci locuri deosebite.

  1. Marsilia

Marsilia, aflat pe Coasta de Azur, este combinația perfectă între pitoresc și luxos, între străzi vechi și iahturi opulente. Deși este al doilea cel mai mare oraș din Franța, Marsilia este atât de frumoasă încât o să te convingi încă de pe aeroport că trebuie să vezi acest loc mergând pe joc și admirându-l plimbându-te pe străduțele sale colorate.

Cele mai importante atracții: Vieux Port, Grand Rue, Catedrala Notre Dame de la Garde, Catedrala Marseille (Cathedrale La Major), Panier (Orașul Vechi), Chateau d’If – unde a fost închis faimosul (și personaj ficțional în același timp) erou al cărtii lui Alexandre Dumas tatăl, Contele de Monte Cristo.

2. Vilnius

Dacă ai vizitat deja orașele clasice pentru city break – Barcelona, Roma, Paris, Londra – merită să planifici o escapadă în Vinius, o capitală pentru tineri și cunoscută pentru viața de noapte. Cu ce atracții turistice se laudă Vilnius: Centrul Vechi, care face parte din UNESCO din 1994, Muzeul Castelului din Vilnius, Palatul Prezidențial, Poarta Dawn, Castelul Gediminas, Catedrala din Vilnius.

3. Matera

În Matera eşti la ca muzeu. Greu de găsit un oraş atât de impresionat ca micul oraş din sudul Italiei. Cunoscut pentru Sassi din Matera (pietrele din Matera), care fac parte din Patrimoniul UNESCO, oraşul italian este al doilea cel mai vechi oraş locuit neîntrerupt după Petra, Iordania.

4. Porto

Deși se află în umbra Lisabonei, micul oraș portughez este totuși considerat mult mai prietenos de către cei care l-au vizitat. Porto este apreciat și pentru faptul că are prețuri mici.

Atracțiile pricipale: Torre dos Clerigos, Palacio da Bolsa, Biserica Sf. Francis, Cais da Ribeira, Podul Dom Luis I, Catedrala Se

5. Ravello

Ravello este un oraș situat pe Coasta Amalfi din Italia, o destinație care te va cuceri definitiv. Pentru a admira cea mai frumoasă priveliște, care de altfel îți taie respirația, mergi să vizitezi grădinile din Villa Rufolo și pe cele din Villa Cimbrone. Nu te mai opri din fotografiat.

Pe tine ce oraș te atrage cel mai mult?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele