„Efectul Donald Trump”?! De ce turiștii au început să ocolească SUA

0
4879

În timp ce turismul mondial este în creștere, Statele Unite încep să piardă turiști străini, susțin reprezentanții Asociației de Turism locale. Aceștia precizează că s-au înregistrat scăderi în privința numărului de turiști străini de când Donald Trump a devenit președinte, scrie presa locală.

Potrivit acestei instituții, incoming-ul în America este în scădere de la 12% în 2017 la 11,7% în acest an. Mai mult, cota de piață a turismului SUA în turismul mondial a scăzut cu 16% până în martie 2017, comparativ cu anul precedent. 

Cât pierde America lui Donald Trump din cauza scăderii numărului de turiști

De asemenea, specialiștii în turism susțin că scăderea numărului turiștilor străini va duce la pierderea a 4,6 miliarde de dolari și 40.000 de locuri de muncă, scrie NBC News.

Declarațiile inflamatoare ale lui Donald Trump și politicile sale privind călătoriile, inclusiv interzicerea totală a musulmanilor din Iran, Libia și Siria să intre în SUA, ar putea contribui la scăderea sosirilor turiștilor străini în destinațiile americane.

Compania low-cost Eurowings lansează zboruri long-haul către SUA și destinații exotice

La începutul acestui an, Tilo Krause-Duenow, proprietar al operatorului german de turism CANUSA, care este specializat în călătorii spre America de Nord din Europa, a declarat pentru Reuters că „politica americană nu ne ajută”. „SUA au un potențial foarte mare. Prețurile au scăzut din cauza slăbirii monedei și ar fi trebuit să vedem o creștere mult mai mare a cererii”, a adăugat el.

Conform datelor recente publicate de Oficiul Național de Turism, sosirile externe – comparativ cu aceeași perioadă din 2015 – au început să scadă în aprilie 2016. Potrivit datelor, în aprilie 2016 s-a înregistrat o scădere de 4,8% a sosirilor față de aprilie 2015. Cea mai mare scădere a turismului a fost de 7%, înregistrată în luna mai 2016 față de anul precedent.

Pentru a impulsiona incoming-ul, Asociația de Turism Americană plănuiește să lanseze campania „Visit U.S.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele