Aeroportul european care ar putea să devină cel mai mare din lume

0
3318

Aeroportul Internațional Heathrow din Londra ar putea deveni cel mai mare din lume după numărul de pasageri, dacă politicienii britanici vor vota construcția cele de-a treia piste, scrie CNN.

În prezent, Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, SUA, cu 103,9 milioane de pasageri, este cel mai mare din lume, potrivit acestui clasament. În schimb, în acest moment, Heathrow se află pe locul 7 în lume, cu 78 de milioane de pasageri care l-au tranzitat în 2017.

Cifra este în creștere cu 3% și ar putea ajunge la 110 milioane de pasageri până în 2030, ceea ce l-ar face să fie cel mai mare aeroport din lume, potrivit specialiștilor.

Cine nu dorește construcția unei noi piste

Construcția cele de-a treia piste a fost votată în Parlamentul britanic, după nenumărate dezbateri despre cum ar putea extinde capacitatea de trafic aerian.

Pe lângă creșterea Aeroportului Heathrow ca centru de aviație și facilizarea turiștilor de a explora țara, britanicii speră ca viitoarea decizie să contracareze eventualele efecte economice cauzate de Brexit.

Însă rezistența puternică față de extinderea aeroportului va combate votul parlamentarilor. Boris Johnson, ministrul de externe al Marii Britanii, a declarat anterior că, dacă este nevoie, se va pune jos în fața buldozerelor pentrua o opri contrucția pistei. El nu participat la votul de luni, pentru că nu se afla în țară.

Construcția unei noi piste ar costa 14,3 miliarde de lire sterline.

Citește și:

TOP cele mai bune companii aeriene și aeroporturi din lume și în România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele