Malta se sufocă? De ce scoate „armele” împotriva turiștilor

0
13531

Malta, o țară insulară din mijlocul Mediteranei, pare să se simtă „sufocată” de turiști și a început lupta împotriva turismului de masă, așa cum fac de ceva vreme Spania și Italia, scrie Malta Today.

Anul trecut, mica țară a atins un număr record de 2,3 milioane de turiști, cu 16% mai mult. Pare puțin, dar pentru o țară cu o suprafață de doar 338 km, deci un pic mai mare decât București, începe să devină apăsător. Iar maltezii își doresc să lupte împotriva turismului de masă.

De ce este Malta tot mai căutată de turiști

Deși are o întindere mică, Malta este o destinație spectaculoasă de la un capăt la celălalt. Are câteva atracții cunoscute în întreaga lume, cum ar fi Satul lui Popeye și Fereastra Albastră, dar și plaje cu apă turcoaz. Aceste atracții au transformat-o în ultimii ani într-o destinație tot mai căutată de străini. Înclusiv din România există zboruri directe de linie și zboruri charter către această destinație.

Prin urmare, statul insular a început să fie vizitat de tot mai mulți turiști și a ajuns să se confrunte cu diverse nemulțumiri: aglomerație, prețuri ridicate, chirii mai mari, construcții noi.

De ce nici Malta nu mai vrea turiști

Astfel, în aprilie în acest an, a fost fondată SET – Europa de Sud, o rețea de destinații care luptă împotriva tourismului de masă. În această rețea se află orașe din Malta, Italia, Spania, Portugalia.

Reprezentanții SET din Malta spun că prin această rețea vor să protejeze resursele naturale ale insulei. Deși Malta abia a intrat în SET, are planuri să lupte mai puternic împotriva fluxului prea mare de turiști. Nivelul poluării din ce în ce mai ridicat, degradarea obiectivelor turistice și a resurselor naturale, creșterea prețurilor sunt câteva dintre motivele pentru care activiștii din Malta vor să controleze creșterea turismului în țara lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele