Turismul explodează în Dubai: cum sunt convinși străinii să vină aici

0
13650

Turismul este pe val în Dubai și, implicit, în întreaga țară. Emiratele Arabe Unite se așteaptă să atragă aproximativ 20 de milioane de turiști străini până în 2020. Cum îi atrage pe aceștia?

Creșterea turismului în Dubai și în alte emirate nu este la întâmplare. Autoritățile din EAU investesc în mod continuu de ani de zile, prin deschiderea de noi destinații, promovarea lor, dar mai ales prin investiții în imobiliare, construcții hoteliere, crearea de insule artificiale, parcuri de distracții și atracții care mai de care mai spectaculoase. Și Dubaiul este spectaculos, trebuie să admitem acest lucru.

Dubai, noi planuri cu autobuzele: cum încurajează locuitorii și turiștii să folosească transportul public

De ce atrage Dubai tot mai mulți turiști

De altfel, putem spune că cel puțin Dubai are mania grandorii, dezvoltând atracții care sunt unice sau cele mai mari din lume. Burj Khalifa este unul dintre cele mai comune exemple.

Însă pe lângă aceste investiții, Emiratele Arabe Unite atrage turiștii prin eliminarea vizelor sau simplicarea obținerii acestora, prin eliminarea anumitor taxe pentru dezvoltatorii și antreprenorii din turism și implicit pentru turiști, aceștia fiind scutiți, de exemplu, de TVA-ul local.

Vasul Queen Elizabeth 2 a fost transformat în hotel plutitor, în Dubai

Ce planuri mai au Emiratele

Însă Emiratele Arabe Unite nu se opresc aici cu investițiile în turism și în lucruri tangibile, și în servicii. Evenimentele majore – cum ar fi Dubai Expo 2020 – și inițiativele guvernamentale de stimulare a turismului sunt principalele motoare ale creșterii economice.

Mai mult, Dubai se comportă ca o destinație modernă și prietenoasă cu turiștii non-musulmani, renunțând la multe restricții care i-ar fi dăunat din punct de vedere economic. De aceea, acum are plaje unde turiștii pot să se relaxeze în costum de baie, femeile se pot plimba singure pe stradă, are o viață de noapte extrem de dezvoltată pe toate stilurile de viață și creează atracții turistice, cum ar fi parcul de distracții IMG Worlds of Adventure sau parcurile tematice Dubai Parks and Resorts. De asemenea, afacerile cu produse alimentare și băuturi încep să investească în calitatea seriviciului și să ofere o valoare mai bună din perspectiva consumatorului.

Cel mai înalt hotel din lume a fost deschis în Dubai, însă nu vinde alcool

Potrivit Biroului de Turism din Dubai, emiratul este pe cale să-și atingă obiectivul, întrucât a înregistrat 15,8 milioane de vizitatori în 2017, o creștere de 6,2% față de 2016, și 4,7 milioane de vizitatori internaționali în primul trimestru al anului 2018, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Se preconizează că piața ospitalității din Emiratele Arabe Unite va ajunge la 7,6 miliarde de dolari până în 2022, de la 5,1 miliarde de euro în 2017. Costurile închirierii pe Airbnb vor  fi tot mai mari și în Emiratele Arabe Unite, în timp ce veniturile au crescut cu 421% în Dubai între august 2015 și august 2017.

Și pentru că lunile următoare sunt ideale pentru a vizita Dubai-ul (temperaturile scad si ajung in februarie-martie chiar la 28-30 de grade, spre deosebire de cele de peste 40 de grade în timpul verii), uită-te în ofertele Happy Tour după sejururi în prima parte a anului (poți să mergi și de Revelion dar prețurile sunt mai mari și nu pierzi nimic dacă alegi să călătorești în Ianuarie). În prezent, sunt pachete pentru luna ianuarie, la hotel de patru stele, cu transportul cu avionul inclus, cu prețuri sub 500 de euro de persoane, pentru un sejur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele