Emma Zeicescu: Mi-a plăcut mult în Tenerife, este locul unde m-aș muta oricând pentru liniștea și energia de acolo

0
7840
Emma Zeicescu

Pe Emma Zeicescu o știm toți de la TV, unde în prezent moderează emisiunea Perfect Imperfect de pe TVR 1. Ce nu știm, însă, despre ea este cum îi place să își organizeze vacanțele și unde îi place să meargă, să stea sau să viziteze. Ne-a povestit în interviul următor despre toate acestea, despre ce îi este teamă într-o călătorie și unde visează să ajungă.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Aș vrea să văd filmul meu preferat, bineînțeles unul romantic. Uite, dacă aș fi acum în avion spre New York, mai ales că nu am ajuns încă acolo, aș vrea să văd Message for You cu Meg Ryan și Tom Hanks. Pentru mine, călătoria cu avionul este una dintre puținele ocazii de a mă relaxa, să fiu fără telefon, deci ar merge să mai recuperez și din restanțele în materie de filme.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este:  Ultima carte pe care am citit-o în vacanță, în Barcelona, face parte dintr-o tetralogie. „Prietena mea genială”, scrisă de Elena Ferrante, mi-a furat inima pentru că descrie într-un mod atât de simplu și natural, o relație dintre două prietene care se nasc, cresc și trăiesc în mahalalele napoletane. Citind cartea asta, ajungi să observi cum se simte viața prin ochii celor două femei care se transformă încet din copii în adolescente și apoi în femei mature. O carte despre viață așa cum este ea!

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Oh, daaaaa! Aici chiar este punctul meu slab. Practic, pun cam de toate. Când fac bagajul meu sau al copilului realizez că întotdeauna funcționez după principiul dar dacă se întâmplă ceva?” Am o reală problemă atunci când trebuie să decid ce intră și ce iese din bagaj. Așă că iau tot! Pur și simplu prefer să iau mai multe și să nu am nevoie de ele, decât să mă trezesc în vreo destinație fără ceva de care am nevoie. Bineînțeles, mai mereu stau cu stres când cântăresc bagajul în aeroport. Să nu faceți ca mine!

Concediul tău ideal este… la plajă, muzică de relaxare pe fundal, un frappe lângă șezlong, râsete de copil și perspectiva unui vis devenit realitate. Concediul ideal este cel în care suntem activi, ne plimbăm mult, stăm și la plajă, dar să și cumpărăm câte ceva. În plus, ar fi musai să conțină și o excursie cu velierul. Sunt o îndrăgostită de apă, așa că aleg mai mereu destinații care să îmi permită să mă relaxez la malul marii.

Ce ți-ar strica vacanța? Ferească Dumnezeu, dar cred că vacanța ar fi compromisă în cazul în care cazarea nu ar fi la nivelul așteptărilor, lucru care se poate întâmpla dacă nu ești atent. E adevărat că nu sunt o pretențioasă, dar prefer să fiu atentă când caut locul unde voi sta în vacanță.

Emma Zeicescu, în Barcelona

Ce preferi la un hotel? Prefer în primul rând curățenia, felul în care arată așternuturile și opțiunile legate de Sports & Spa. Am nevoie să mă simt confortabil în camera de hotel, o priveliște frumoasă este de dorit, dar dacă pot face sport în hotel și chiar și un masaj, atunci mă declar fericită. Bineînțeles, zona de cooking și personalul sunt foarte importante pentru mine.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Să nu fie morocănos, să fie activ și să își dorească să descopere locuri noi. Sunt o pasionată de road-trip-uri, așa că nu prea stau mult timp într-un singur loc. Partenerul este cel care se ocupă în general de zona de călătorii, de la biletele de avion până la itinerariul efectiv. Cumva, am nevoie de un partener căruia să îi deleg organizarea în zilele în care evadez. Când plec din oraș sau țară, mă las mai mult pe brațul partenerului.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Nu sunt un om care trăiește extravagant, sunt chiar un om modest și care trăiește vacanța la modul casual. Nu am pretenții exagerate, dar dacă pot să fac bungee jumping sau ceva cu adrenalină, sunt tare bucuroasă. Am nevoie să mă simt vie, să simt că trăiesc!

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Aș vrea să ajung în America, la New York. Cred că parte din mine ar vrea să vadă și să simtă vibe-ul ăla american. E un loc pe care aș vrea să ajung să-l vizitez. E ceva cu locul asta, îmi place energia lui, m-aș vedea cumpărând ceva pantofi și stând la o cafea acolo, fără să mă gândesc la nimic.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Cred că mă tem mai degrabă de faptul ca sunt într-o țară străină, unde se pot întâmpla chestiuni neprevăzute, nu știu, să îți fure cineva portofelul, spre exemplu. În rest, nu mă gândesc cu frică atunci când plec în vacanță.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Cea din Tenerife, acum cațiva ani. Insula aia chiar este Insula Primăverii eterne, e locul unde m-aș muta oricând. E o liniște și e o energie atât de blândă acolo. De la climă până la relaxarea omenilor, ai sentimentul că locul ăla poate să fie locul unde să te retragi oleacă din nebunia cotidiană.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Nu plec fără smartphone, am atâtea amintiri de salvat în el. Fac poze destul de des și îmi place să le și share-uiesc cu prietenii de pe rețelele de socializare.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Trăiește, e atât de simplu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele