Mirela Leoni: Am călătorit singură câteva luni în Asia și Cuba și ambele destinații mi-au schimbat viața

0
5894
Thailanda
Mirela, pe insula Koh Lanta, Thailanda

Mirela Leoni a renunțat la viața de corporație pentru a trăi la propriu și la figurat din călătorii. Iubește atât de mult lumea cu locurile ei minunate încât și-a dat demisia pentru a a avea timp să descopere tot ce are mai frumos această planetă. A început să scrie pe blog despre experiențele ei în diverse colțuri de lume și acum este una dintre cele mai cunoscute și influente călătoare din online. Mai jos, Mirela ne-a povestit despre cum se pregătește și ce face în călătoriile ei în destinații exotice, mai ales că în multe dintre ele a mers singură. 

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Îmi place să mă uit la filme romantice, istorice și SF. Nu am un film anume pe care vreau să îl văd, aleg din ce este disponibil în funcție de dispoziție. În ultima călătorie lungă am văzut de două ori Shape of Water, Victoria și Albert, Crimă în Orient Express, The Titan și încă unul nu îmi amintesc titlul, dar era ceva cu sfârșitul lumii evitat miraculos în ultimul moment.

Mirela, în Peninsula Peloponez, Grecia

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Destin, libertate și suflet, de Osho.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Da! Prea multe din toate. Prea multe încălțări, prea multe costume de baie, prea multe cosmetice, rochii. Sunt fericită când zbor numai cu bagajul de mână pentru că doar atunci sunt cu adevărat eficientă (foarte eficientă). În rest, Dumnezeu cu mila, am călătorit pe cărări neumblate prin Indonezia unde eram singurul turist cu un troller uriaș. Am luat și prea multe fructe înapoi, ultima oară 12 kilograme din Thailanda.

Concediul tău ideal este… la mare. Cu cocktailuri, vegetație luxuriantă, muzică de bună dispoziție, apă turcoaz, delicii culinare, tobogane cu apă și un agent de turism pe care să îl stresez dacă am nevoie de ceva etc. Vorbesc despre acel concediu de relaxare, că în rest… să plec în lume fără planuri prea bine definite și fără limită pe card.

Mirela, în Karimunjawa, Indonezia

Ce ți-ar strica vacanța? Să pățesc ceva grav, legat de sănătate, sau să primesc o veste legată de sănătate de la cineva drag de acasă.

Ce preferi la un hotelDacă este citadin, apreciez plasarea, o priveliște fantastică, o piscină cu vedere panoramică. Dacă este într-un decor exotic, să aibă multă verdeață, piscină infinită cu vedere cât mai spectaculoasă, camere mari, curate, minimaliste, aerisite. Însă, pe primul loc, indiferent de câte stele sau fără stele are un loc, este să fie imaculat. Prefer să am și apă rece, să mă lipsesc de aerul condiționat, dar să fie foarte curat și să am un WiFi bun.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Să ne înțelegem simplu, să râdem mult, să nu insiste să stăm după ceas. Să fie flexibil. Să îmi dea spațiul să fiu eu și să fac ce vreau, fără să se supere dacă la un moment dat dorim să facem lucruri cu totul diferite. Să mă simt relaxată în prezența respectivei persoane.

Mirela, în Chiang Mai, Thailanda

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Când lucram în multinațională, să aleg acele destinații unde nu aveam semnal. În rest, niciun concediu nu este la fel, mai ales că nu am avut de fiecare dată același buget, am călătorit și în condiții modeste, și în condiții foarte luxoase și amestecul acesta cred că va continua. Am nevoie să îmi hrănesc sufletul, să văd câte un spectacol deosebit și am cheltuit și bugetul pe trei zile uneori pentru câte un bilet la operă, sau la un cabaret, ulterior mâncând hot dogs, dar a meritat. Dar aproape mereu merg măcar într-un restaurant de top, ies seara în cluburi, la concerte.

Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? Două: ambele de câteva luni de zile și să mă poarte prin mai multe țări. Una în America de Sud și una în Africa. Să stau câteva luni de zile pe drum. Lucrez la asta.

Mirela, în Atena

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Să nu pierd avionul. Sau trenul. Nu știu de ce, dar lucrul acesta mă îngrozește. Dintotdeauna am ajuns cu ore înainte în gară sau în aeroport, stresându-mi apropiații atunci când nu călătoresc singură.

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Să petrec seara până târziu și a doua zi să pierd anumite lucruri sau o parte din zi.

Când călătorești, în ce situație ai minți? A, păi în orice situație în care m-ar scoate dintr-o belea sau să scap de hărțuiala localnicilor. Mai ales, ca și călătoare singură, am mințit că mă întâlnesc cu prietenii mai târziu, că sunt logodită, lucruri de felul acesta. Când călătorești singur pe cărări nebătătorite este altceva și întâlnești alte situații decât în cazul în care mergi pe rutele turistice, care sunt prin excelență relaxante. Instinctul de supraviețuire este puternic (sau este de dorit să fie) și când călătorești mai ‘’periculos’’ și fără ghzi și undeva unde nu cunoști nimic, minciunile care nu fac rău nimănui dar te scutesc de unele belele sunt binevenite.

Mirela, în Koh Lanta, Thailanda

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Toate vacanțele au fost frumoase. Însă cel mai puternic și-au pus amprenta două: prima vacanță singură în Cuba. A fost magică, pentru că visasem atât de mult la acest loc și nu credeam vreodată că o să ajung atât de repede și mai ales singură. Am umblat prin țară și am descoperit că pot să mă descurc și că este ușor și foarte amuzant, că mi-am făcut mulți prieteni din toată lumea.

A doua a fost de câteva luni în Asia, tot singură: Dubai, Hong Kong, Malaezia, Indonezia, Singapore, Thailanda, dar nu stând mult într-un loc, ci schimbând locul la fiecare câteva zile, un maraton de călătorie pe care abia aștept să îl repet. Nu pot alege între ele, ambele mi-au schimbat viața.

Mirela, la Templul Hindus Borobudur, Indonezia

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? În afară de acte, card și telefon (indispensabile) cred că fără costum de baie.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Born to be wild.

Mirela, în Rezervația Biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg, Austria

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele