Dubai, noi planuri cu autobuzele: cum încurajează locuitorii și turiștii să folosească transportul public

0
4410
Dubai

Dubai, un oraș în care mare parte din locuitori folosesc mașina personală, vrea să încurajeze publicul să circule cu transportul în comun. Astfel, planurile sunt ca până anul viitor să creeze benzi speciale pentru autobuze pe o distanță de 32 km, scrie Khaleej Times.

Cum în Emiratele Arabe benzina este are un preț mult mai mic decât în alte state, mai exact 2,63 AED (2,88 lei) litrul, mulți dintre locuitori au propria mașină, pe care o folosesc exclusiv pentru a se deplasa în oraș. De asemenea, pentru că benzina este mult mai ieftină decât în alte state, inclusiv România, turiștii preferă de multe ori să ia taxi în loc de autobuz sau metrou. În aceste condițiile, traficul este aglomerat, deși șoselele din Dubai au câte șase benzi pe sens.

Astfel, Autoritatea de Transport și Drumuri (RTA) vine cu planuri noi și ambițioase pentru a încuraja oamenii să renunțe la mașinile personale: vrea ca până în 2019 să introducă benzi speciale pentru autobuze pentru tranzitarea rapidă a orașului, pentru decongestiona zonele foarte aglomerate, dar și foarte populate.

Cu această decizie, autoritățile din Dubai speră ca atât locuitorii, cât și turiștii să folosească mai des mijloacele de transport în comun.

Dubai are un sistem de metrou futurist și autonom (fără conductor), cu stații localizate lângă cele mai importante obiective turistice. Însă, rețeaua metroul nu este atât de ramificată încât să ajungă și în zone adiacente, ci doar tranzitează marile bulevarde și leagă aeroportul principal de oraș. Spre exemplu, chiar dacă există stația de metrou Burj Khalifa/Dubai Mall, creată practic pentru vizitarea celor două obiective importate din Dubai, distanța pietonală de la metrou la cele două clădiri este de aproximativ 1 km (10-15 minute).

De ce merită să vizitezi Dubai

Să mergi în Dubai înseamnă să călătorești un pic în viitor. Măcar o dată în viață merită să descoperi un oraș construit de la zero în mijlocul deșertului și să te minunezi de toată infrastructura spectaculoasă pe care o vei vedea. Nu mai zic de zgârie-nori și de opulența de pe stradă. În plus, Dubai este o destinație ideală pentru un sejur la plajă în timpul iernii, are o mulțime de atracții turistice și este o destinație accesibilă ca preț.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele