Muntenegru atrage tot mai mulți turiști: de ce poate fi următoarea ta destinație de vacanță

0
5761

Pentru Muntenegru 2018 este un an spectaculos ca cifre în turism. A ajuns la un record de vizitatori, de 170.000 de persoane (mai mult cu 7%), și, deși cifra este mică, Muntenegru este o destinație tot mai atractivă pentru străini. Totodată, ministrul de Turism local estimează încasări de peste 1 miliard de euro, potrivit autorităților locale.

Muntenegru este ca o dorință pe care o așteptai să se îndeplinească. Aflat la 600 km (10 ore cu mașina) de România, Muntenegru te va surprinde cu frumusețea sa uimitoare și diverse atracții greu de descrie în cuvinte.

Motive să mergi în Muntenegru în următoarea vacanță

  1. Budva și distracția de noapte

Budva este un motiv în sine să ajungi în Muntenegru. Are plaje spectaculoase, cu apă turcoaz și este în același timp o destinație ideală pentru cei pasionați de locuri pitorești și pentru petreceri și viața de noapte. Tot în zonă poți să vizitezi insula Sveti Stefan.

2. Are munți pe care să-i explorezi

De la plajă, pur și simplu poți să dai o fugă în munți și în parcurile naționale de acolo. În Muntenegru o să ai senzație că munții ies din mare. Poți să explorezi Canionului Tara sau Parcul Național Durmitor.

3. Velika Plaza

Dacă vrei un loc mai romantic, departe de Budva, poți merge în stațiunea Velika Plaza, în care poți să te îndepărtezi de aglomerație. Aici te bucuri de plajă cu nisip fin și o apă transparentă.

4. Golful Kotor

Golful Kotor este o minune a lumii și a naturii, fiind unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri de pe planetă. Este cel mai sudic fiord din Europa, are șase golfuri la Marea Adriatică, face parte din Patrimoniul UNESCO și îți oferă niște priveliște uimitoare.

Tu când vei merge în Muntenegru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele