Bodrum este destinaţia turcească exclusivistă, preferată de vedete internaţionale pentru frumuseţile locului şi hotelurile spectaculoase. De asemenea, a devenit una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă în rândul celor care iubesc luxul şi extravaganţa.
Știrile săptămânii pe larg:
Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Dragoş Anastasiu, susţine că cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind numărul de turişti nu sunt corecte, iar dacă Ministerului Turismului ar avea interesul să afle datele exacte ar angaja o firmă specializată în oferirea de asemenea date.
România va avea în curând şi pentru prima dată o Lege a turismului care va da stabilitate şi predictibilitate acestui sector, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Turismului, Bogdan Trif.
Ministrul turismului a declarat la Suceviţa, vineri, după o o întâlnire cu autorităţi locale şi operatori din turism, că are în vedere modificarea masterplanului în domeniu, pentru a reduce birocraţia şi a facilita accesarea finanţărilor.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul lucrărilor la Tronsonul I al pârtiei de la Câmpulung Moldovenesc, un proiect pentru care ministerul a alocat la timp peste 64 de milioane de lei, dar care a avut parte de întârzieri repetate.
Asigurarea integrală a pachetelor turistice nu poate fi aplicată
În perioada următoare trebuie preluată în legislaţia naţională o directivă europeană care prevede asigurarea integrală a pachetelor turistice şi serviciilor asociate şi returnarea întregii sume de bani către clienţi, în cazul unei insolvenţe a agenţiei de turism.
România poate fi amendată cu peste 2 milioane euro pentru că nu garantează pachetele turistice
Comisia Europeană a anunţat deja statul român că poate fi amendată cu 1,9 milioane euro, plus penalităţi de întârziere, pentru că nu a transpus până la 1 ianuarie Directiva privind garantarea pachetelor turistice, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.
Afaceri pe internet cu tichetele de vacanță de la stat. Prețurile la care sunt vândute
În loc să le folosească pentru un concediu în România, mulți le dau cu 2 – 300 de lei mai puțin. Însă legea interzice înstrăinarea lor, iar vânzătorii, dar și hotelierii care acceptă vouchere cumpărate pot fi amendați cu zeci de mii de lei.
Voucherele de vacanţă, eliminate de la 1 decembrie. Vor fi înlocuite cu o indemnizaţie
Abia introduse, voucherele de vacanţă s-au dovedit un eşec total şi vor dispărea. De la 1 decembrie, vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut. Nu e clar cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu.
Criza de personal din turism, rezolvată cu moldoveni de peste Prut
România va avea în curând şi pentru prima dată o Lege a turismului care va da stabilitate şi predictibilitate acestui sector, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Turismului, Bogdan Trif .
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Turismului, Cristina Tărteaţă, spune că birourile externe de promovare turistică a României vor fi reînfiinţate în acest an, într-o nouă formulă, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi vor funcţiona pentru început în 17 ţări, lista acestora nefiind încă definitivată.
Constanţa: CNÎPMM a lansat „Carta Albă a turismului din România” – un barometru al turismului intern
Preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a lansat marţi, la Constanţa, în incinta Centrului pentru excelenţă în Turism – Tomis, lucrarea „Carta Albă a turismului din România”, un compendiu de date, informaţii sintetice şi opinii ce se doreşte a prezenta starea actuală a industriei naţionale a ospitalităţii.
Un studiu recent intitulat „Carta Albă a Turismului din România” arată că aproape 9 din 10 organizații din cadrul acestui sector dețin o formă de asigurare, dintre care cele mai frecvente sunt asigurarile de clădiri și bunuri și asigurarile auto, în cazul unităților de cazare și asigurările de insolvabilitate și faliment, în cazul agențiilor de turism.
Bani pentru pasagerii care au probleme cu operatorii aerieni
De câte ori ți s-a întâmplat să fii blocat într-un aeroport din cauze necunoscute și imposibil de controlat? Ei bine, dacă avionul are întârzieri mai mari de trei ore, suma pe care o poți primi poate ajunge până la 600 de euro.
Vacanța la munte: 5 locuri pe care să le vizitezi în concediul de vara
Vacanțele la munte sunt perfecte pentru orice anotimp, cu atât mai mult vara, atunci când căldurile sunt tot mai greu de suportat. Indiferent ce regiune din țară ți-ai alege să vizitezi, obiective turistice sunt nenumărate, trebuie numai să vrei să le descoperi.
Circa 40.000 de turiști au vizitat Cheile Turzii în doar patru luni
Între lunile martie – iunie 2018, perioada în care Rezervația Naturală Cheile Turzii a fost deschisă pentru vizitare, aproape 40.000 de persoane, turiști și alpiniști, români și străini, au ales să viziteze acest obiectiv turistic, potrivit bilanțului realizat de Consiliul Județean și Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo.
Valea Vaserului, locomotiva cu aburi a trenului Mocăniţa, bisericile vechi din lemn şi cazarea în pensiunile rurale rămân şi în acest an principalul punct de atracţie al turiştilor români şi străini pe toată durata verii, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele filialei Maramureş a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, Livia Sima.
Ceaun Borsec Festival încearcă să repună în circuitul turistic staţiunea transilvăneană
Ceaun Borsec Festival are loc între 13 şi 15 iulie, în judeţul Harghita, iar manifestarea încearcă să relanseze, prin gastronomie, muzică şi film, cunoscuta staţiune în circuitul turistic, arată un comunicat remis Mediafax.
Angajaţii români îşi plătesc vacanţele cu bani din bugetele de beneficii primite de la angajatori
Angajaţii români cheltuiesc tot mai mult din bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de servicii turistice, iar unul din zece angajaţi a cumpărat o vacanţă în România decontată prin intermediul voucherelor de vacanţă, potrivit unei analize publicate joi de platforma BenefitOnline.ro.
Booking.com, platforma pentru rezervări online de cazare parte a grupului american Priceline Group, a realizat recent un top al unităților de cazare din Brașov, în funcție de comment-urile pozitive sau negative pe care acestea le-au primit de la oaspeți.
Grupul eSky anunţă extinderea activităţii de online travel pe alte şase pieţe din Europa
Grupul eSky şi-a extins, recent, activitatea pe alte şase pieţe din Europa şi anunţă că evaluează oportunităţi de dezvoltare atât în regiunile APAC (Asia Pacific), cât şi MENA (Middle East, North Africa), se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis luni Agerpres.
Știri despre incoming:
Ministerul Turismului a organizat evenimente similare și în vestul țării, în Delta Dunării sau în zona Sibiului. De fiecare dată, obiectivul a fost legat de creșeterea notorietății turistice în contextul pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene.
Doi din zece turişti în România sunt străini
Doi din zece turişti din România în 2016, au fost străini, care au cheltuit pentru şedere, în medie, 32 de euro şi au petrecut 4 nopţi în unităţile de cazare, arată un raport al Biroului de Statistică al Uniunii Europene – Eurostat.
Strategia turismului balnear European, discutată la Băile Govora
Promovarea țării noastre ca destinație turistică constituie unul dintre obiectivele prioritare ale strategiei naționale în domeniul turismului, fiind un factor important în evoluția circulației turistice interne și internaționale.
NEVERSEA, fenomenul de pe plajă. Festivalul artiștilor în vogă, al oamenilor frumoși și eleganți
Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, a devenit, deja, un fenomen care a adunat 210.000 de iubitori ai muzicii dar și ai distracției estivale. Timp de patru zile și patru nopți, plaja Modern, din Constanța, s-a transformat în “orașul” cu cei mai mulți locuitori și artiști pe metrul pătrat.
Consiliul Mondial al Turismului prognozează creşterea profiturilor din acest sector, în România
În 2017, România a consemnat investiţii de 15,3 miliarde de lei în turism, echivalentul a 8% din investiţiile totale din ţară, clasându-se pe locul 38 în lume, în faţa Greciei, Ungariei, Cehiei, Bulgariei sau Slovaciei, arată datele centralizate de World Travel & Tourism Council (WTTC).
Știri despre agenții/ companii aeriene:
Cocktail Holidays: Avem 20.000 de locuri pe zboruri charter, estimăm un grad de ocupare de 90%
Agenţia de turism Cocktail Holidays, controlată de familia Goicea, una dintre cele mai mari companii de profil de pe piaţa locală, ce a contractat 20.000 de locuri pe zboruri charter, estimează un grad de ocupare de 90% până la finalul sezonului, potrivit oficialilor agenţiei.
Vacanțele în insulele grecești, în Antalya și Bodrum din Turcia, Tenerife și Mallorca din Spania, Split din Croația, cu zbor charter din București, Iași și Cluj-Napoca, sunt cele mai căutate pentru sezonul 2018.
Fraţii Florea din Alba fac 90 de milioane de lei din construcţii şi turism
Florea Grup, companie din judeţul Alba cu activităţi în construcţii şi servicii hoteliere, şi-a redus uşor afacerile anul trecut, de la 93 de milioane de lei în 2016 la 92 de milioane de lei în 2017, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Wizz Air a lansat șapte rute noi de pe aeroportul din Iași. Care sunt noile destinații
Wizz Air a lansat șapte rute noi de pe aeroportul din Iași către Billund, Bruxelles Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris Beauvais și Salonic. În total, programul Wizz va include 20 de zboruri săptămânale adiționale cu plecare din Iași.
Wizz Air a lansat o nouă rută din Cluj-Napoca spre Marea Britanie
Wizz Air a lansat o nouă rută din Cluj-Napoca spre Birmingham. Acesta va fi al treilea oraș din Marea Britanie spre care compania ofera conexiune directă din Cluj, dupa Londra Luton si Doncaster/Sheffield.
Sindicatele care reprezintă personalul navigant al Ryanair din Spania, Portugalia și Belgia au anunțat joi declanșarea unei greve de două zile la sfârșitul lunii iulie și au avertizat ca ar putea urma noi miscări de protest dacă cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa nu va face concesii în privința condițiilor de lucru, transmite Reuters.
Piloţii Ryanair din Irlanda au declanşat prima grevă. 30 de zboruri sunt anulate
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord, iar 27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o mişcare de protest de 24 de ore, transmit Sky News şi Reuters.
Știri externe:
Circa 6,4 milioane de turişti au vizitat Croaţia în primele şase luni ale acestui an, cu 10% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În total, în întervalul analizat au fost înregistrate 25,4 milioane de înnoptări, în creştere cu 12%, potrivit Consiliului Naţional al Turismului din Croaţia.
CM 2018: Fanii croaţi au luat cu asalt Moscova pentru semifinala cu Anglia
Croaţia are doar 4,2 milioane de locuitori, iar agenţiile de turism au făcut faţă cu greu cererii, una închiriind un avion Boeing 777-300ER, cea mai mare aeronavă care a aterizat în Croaţia, pentru a transporta 457 de ani la Moscova, a relatat agenţia HINA.
Alanya, pe val: este tot mai căutată de turiști. De ce merită să o vezi
Alanya, una dintre regiunile de pe Riviera turcă către care există zbor charter din România, a devenit una dintre cele mai căutate destinații, fiind vizitată de 1 din 10 turiști care ajung în Turcia, scrie Hurriyetdailynews.com.
Este preferat de oameni politici şi vedete internaţionale pentru frumuseţile locului şi hotelurile exclusiviste. Bodrum, oraşul natal al istoricului grec Herodot şi totodată locul unde se găseşte Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, a devenit una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă în rândul celor care iubesc luxul şi extravaganţa.
Hebron şi Nablus, plămânii economici ai Palestinei, vor să atragă mai mulţi turişti
Autorităţile palestiniene vor să dezvolte turismul în Hebron şi Nablus, motoarele economice ale ţării şi cele mai mari oraşe din Cisiordania, după ce în ultimii ani destinaţiile preferate de turişti au fost localităţi precum Bethleem şi Ierihon, mai apropiate de Ierusalim.