Călătorie cu „gust”: 6 destinații ideale pentru street food care îți răsfață papilele gustative

0
1561

O destinație merită descoperită cu toate simțurile, dar sunt locuri în această lume pe care cel mai bine le trăim dacă le gustăm. Îți recomandăm șase destinații ideale pentru street food și pentru o vacanță gurmandă în care să savurezi preparate delicioase.

Paris

Paris este pentru gurmanzii puțin mai sofisticați, care apreciază preparatele franțuzești celebre în toată lumea și care poate sunt mai degrabă genul care văd mâncarea ca o experiență culinară și culturală, și nu doar ca o satisfacere a poftelor.

Confit de canard

Dar pot să spun că în Paris am mâncat un confit de canard excepțional, cu garnitură de fasole verde, la un restaurant în zona Montmartre. Porția a costat 17 euro.

Pe lângă confit de rață, merită să savurezi coq au vin, supa de ceapă (o invenție surprinzătoare!), foie gras și escargots (melci). Între mese, nu uita de croissantele cu unt și de macarons.

Bangkok

Capitala Thailandei este raiul gurmanzilor, mai ales al celor care vor să încerce mâncărui exotice sau preparate greu de acceptat în Europa, cum ar fi scorpioni și gândaci prăjiți sau alte vietăți.

Este ușor de intuit că în Bangkok vei găsi o groază de preparate spicy, multe cu orez. Orice cu orez. Pui cu orez, rață cu orez, vită cu orez. Sau noodles. Îți recomandăm să încerci Pad Thai, Tom Yum, Som Tum, caractiță pe băț și pește la grătar.

Stand cu mâncare în Bangkok

Nu trebuie să îți mai spunem că Bangkok este sinonim cu street food și că cele mai bune preparate o găsești la standurile de pe stradă. În Chinatown, Bang Rak, Old City (Rattanakosin), Khao San Road și Soi Rambuttri sunt cele mai populare zone și străzi unde să te răsfățezi și să savurezi la propriu Thailanda.

Marrakech

Când zici Marrakech zici arome, un oraș plin de arome… de la mâncare, de la condimente, turmeric, șofran, de la fresh-ul de portocale. Nu cred că există un oraș în care să găsești mâncare gătită pe oriunde treci, pe străzi înguste din medina – orașul vechi sau în celebra piață Jemaa El Fna.

Stand cu mâncare în Piața Jamaa El Fna

Jemaa El Fna pur și simplu se transformă dintr-o piață goală pe zi într-una plină cu standuri cu mâncare când se lasă seara. Pe scurt, devine un loc al răsfățului pentru papilele gustative. Aici poți să mânânci la prețuri avantajoase (15-50 lei) de la pui, miel, melci, creveți la couscous și faimosul Tajine, preparat tradițional cu carne de vită sau pui și legume la cuptor.

Citește și despre Călătorești în Maroc? Ce trebuie să știi ca să faci față destinației

Madrid

Chiar dacă nu bate Barcelona la atracții turistice, Madrid merită o vizită de trei zile în care să descoperi orașul și… Mercado de San Miguel – Piața San Miguel, o destinație în sine pentru toate gusturile. Aici găsești preparate gustoase, aranjate destul de sofisticat și apetisant pentru o piață, un jamon gustos, prăjituri, fructe și multe preparate pe care le vei descoperi acolo.

Stand cu mâncare în Mercado de San Miguel

Kuala Lumpur

Capitala Malaeziei nu este la fel de faimoasă pentru street food ca Bangkok, însă și aici te poți desfăta cu preparate asiatice grozave. Jalan Alor în Bukit Bintang este cea mai cunoscută stradă cu standuri de mâncare din Kuala Lumpur, unde să te lingi pe degete în timp ce mănânci Banana Leaf, Nasi Lemak, Satay, Nasi Kandar, Charsiew Rice.

Nasi Lemak, mâncare tradițională în Malaezia

Roma, Veneția, Napoli?

Aș pune toată Italia. Sau cel puțin Roma pentru lasagna, Veneția pentru gelato și Napoli pentru minunata pizza. Bucătăria italiană este făcută să te lingi pe degete indiferent în ce regiune a țării te afli. Pot să spun că în Napoli am mâncat cea mai bună (delicioasă, extraordinară, divină) pizza. Pizza Margherita, de la L’Antica Pizzeria da Michele din Napoli, unde mai tot timpul este coadă de zeci de persoană. O pizza Margherita, specialitatea orașului, costă între 4 și 6 euro în funcție de mărime.

Pizza Margherita în Napoli

Tu unde vrei să călătorești pentru a gusta destinația?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele