Delta Dunării, paradisul din Europa de Est

0
1672

Dacă un străin m-ar întreba, nu aș putea nominaliza o zonă mai frumoasă în România decât Delta Dunării. Acest paradis însuficient exploatat, inca, este un produs extraordinar de export pentru turismul românesc.

dsc07249hpim1468hpim1461

În ultimii ani, numărul pensiunilor și hotelurilor în zona Deltei a crescut, astfel încât nu este dificil să găsești cazare. Nu te aștepta la hoteluri de cinci stele. Acestea sunt prea puține  în zonă (de numărat pe degetele de la maini), dar pensiunile care-și așteaptă turistul au agroturismul, străin încă românilor. Cele aflate la aproximativ o oră de țărm pun la dispoziția turiștilor bărcile pensiunii, cel mai adesea, călătoria fiind inclusă în tariful pentru zilele de cazare.

Deși stăm încă prost cu legăturile dintre Tulcea și anumite zone ale Deltei, merită răbdarea pentru câteva zile în mijlocul naturii neatinse.

Dacă tot ajungi în Deltă, încearcă să îmbini utilul cu plăcutul, astfel că ”go fishing”! O să ai măcar satisfacția că vei prinde ceva. Între august-martie este sezon de vânătoare, iar în noiembrie sezon de sturioni.

 

Pont iVisit.ro: Nu pleca în Deltă fără bluze cu mânecă lungă și spray cu substanţe care alungă țânțari. De asemenea, nu te aventura pe canale, fără ghid. Te poţi rătăci uşor, iar telefoanele mobile nu au semnal peste tot.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele