Țara în care pașaportul poate fi ridicat doar cu criptomonede

0
581
foto: Pixabay.com

Pașaport ridicat doar cu cripromonede? Pare ceva decupat dintr-un film SF, însă realitatea este că venezuelenii nu pot beneficia de pasaport dacă nu plătesc taxa de realizare a acestuia cu criptomonede. Și cum acestea nu sunt disponibile oricui, șansele ca cetățenii să părăsească țara sunt minime.

Din cauza situației politice și economice în care Venezuela se află, mulți cetățeni vor să plece peste hotare, însă pasaportul stă în calea fericirii lor, întrucât le este foarte dificil să obțină petromonedele (sau Petro cum îi zic venezueleni) cu care să-și plătească eliberarea acestuia. Ce este mai exact Petromoneda?  O criptomonedă creată de guvernul Venezuelei și lansată în februarie 2018.

Eliberarea unui pasaport costă 2 Petros, echivalentul a 7.200 de bolivari (aproape 623 euro) sau mai bine spus de 4 ori venitul minim lunar pe economie al unui venezuelean.

Rupți de restul lumii

Chiar și așa, oamenii se îngrămădesc la coadă la pașapoarte. Se estimează că, potrivit ultimelor date ale United Nation, peste 5.000 de venezueleni vor părăsi statul zilnic în cazul intensificării crizei politice și economie a țării. Utilizarea petromonedei în cazul obținerii pasapoartelor și documentelor oficiale va face mai dificilă emigrarea. Asta după ce conexiunile aeriene ale Venezuelei cu restul lumii se răresc pe zi ce trece. United Airlines, Lufthansa și Aeromexico se numără printre companiile aeriene care nu mai operează curse în Venezuela.

Citește și: 11 lucruri pe care nu trebuie să le faci când ești turist în Franța

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele