Revista presei – turism ( săptămâna 10-16 august)

0
329

Jorge Oliviera, un jurnalist al publicaţiei Lonley Planet, recomandă amatorilor de călătorii România ca fiind una dintre cele mai frumoase ţări de vizitat. Printre recomandările lui se află Sinaia, Braşov, Sighişoara; Cluj-Napoca; Salina Turda, unul dintre cele mai spectaculoase locuri naturale pe care le-a văzut şi Sibiu.

Știrile săptămânii pe larg:

ANAT: Vânzările pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt mai mari cu până la 38% pe litoral şi cu până la 25% în staţiunile balneo şi la munte

Vânzările pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt mai mari cu până la 38% pe litoral şi cu până la 25% pentru staţiunile balneo ori munte, faţă de anul 2017, când durata acesteia a fost de patru zile. Cele mai multe solicitări au venit în ultimele două săptămâni, după anunţul că zilele de 16 şi 17 august sunt libere, arată datele transmise miercuri de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor; vânzările pentru minivacanţa de Sf. Maria sunt în concordanţă cu întreg sezonul 2018

Vânzările pentru minivacanţa de Sfânta Maria au crescut faţă de perioada similară din 2017 cu până la 38% pentru litoralul românesc şi cu până la 25% pentru staţiunile balneo ori munte, cele mai multe solicitări venind în ultimele două săptămâni, după anunţul că 16 şi 17 august vor fi zile libere, au declarat pentru Agerpres reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Surpriza de pe litoral. Stațiunea care rivalizează cu Mamaia

Staţiunea Venus face concurenţă serioasă hotelurilor din Mamaia. Şi nu la servicii, ci la preţuri. Potrivit unui studiu, în medie, un sejur în Venus costă mai mult decât cel din Mamaia. Sejurul mediu în Venus a ajuns să coste, în această vară, 2.126 de lei pe cameră, în Jupiter – 1.932 lei și în Mamaia 1897 de lei.

De Sfântă Mărie, ștrandurile şi piscinele de lux din marile oraşe au fost pline!

Cei care au ratat petrecerile de la malul mării nu au vrut să stea departe de apă. Ştrandurile şi piscinele de lux din marile oraşe au fost pline. A fost atât de aglomerat încât la prânz cu greu se mai găsea un şezlong liber. Distracţia de o zi a costat câteva sute de lei.

Martin (FAPT): Gradul de ocupare din această săptămână pe toate destinaţiile este unul fără precedent în ultimii 10 ani

Gradul de ocupare din această săptămână pe Litoral, în Delta Dunării, dar şi în zonele montane sau staţiunile balneare este la nivel maxim, fiind unul fără precedent în ultimii 10 ani, susţine preşedintele preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

Turiștii au plătit 316 milioane de lei pe cazări în hotelurile și pensiunile din Brașov

Hotelurile, pensiunile, cabanele şi motelurile din Municipiul Bucureşti şi din judeţele Constanţa şi Braşov au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 miliarde de lei, adică aproape jumătate din rulajul tuturor companiilor care au unităţi de cazare pe plan local, arată o analiză făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Adevărul despre garantarea serviciilor turistice

Turismul este o industrie, ca multe altele. La nivel mondial, este cea mai mare industrie, cu numărul cel mai mare de angajați. O industrie cu regulile sale, cu dinamică proprie și cu suficient de multe probleme.

România, prinsă în febra tichetelor de vacanţă. „Vouă v-au dat? Ce pensiuni sunt pe listă?“

Toată ţara e plină în aceste zile de turişti bugetari care îşi plătesc vacanţele cu vestitele tichete turistice. Indiferent de nivelul salariilor, şi preşedintele, şi portarul au primit un tichet valoric de 1.450 de lei pe care îl pot cheltui în România la hoteluri sau pensiuni care au fost înscrise în acest program.

România are mai puţine paturi în unităţile de cazare turistică decât Bulgaria şi Ungaria – date Eurostat

În anul 2016, în unităţile de cazare turistică (hoteluri, campinguri şi parcuri de rulote) din România erau 326.098 paturi, în creştere uşoară faţă de 325.841 paturi în anul 2015, mai puţin decât în Bulgaria unde erau 328.264 paturi, Ungaria, 446.400 paturi, sau Cehia, 716.563 paturi, arată datele publicate de Eurostat, scrie Agerpres.

Atenţionare de călătorie a MAE pentru românii care se vor întoarce din minivacanţă din Bulgaria, Grecia sau Turcia: Posible cozi la vama Ruse

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le transmite românilor care se vor întoarce din minivacanţă dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia că există posibilitatea ca în 19 august la ieşirea din Bulgaria, prin punctul de frontieră Ruse, la plata taxei de pod să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare, fapt care va duce la creşterea timpilor de aşteptare la trecerea frontierei către România.

Maramureş: Turismul de aventură, extins în zonele muntoase din judeţ

Turismul de aventură a început să se extindă în judeţul Maramureş spre parcurile naturale şi cele naţionale din Munţii Maramureşului şi Pietrosul Rodnei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

Victor Negrescu: Alba Iulia va găzdui mai multe reuniuni pe perioada preşedinţiei României la Consiliul UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că Alba Iulia va găzdui pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE) mai multe reuniuni dedicate, printre altele, conceptului de smart city, turismului, educaţiei, evenimente la care vor participa sute de oficialităţi de marcă, persoane cu responsabilităţi la nivelul instituţiilor europene.

Top 10 ponturi pentru o vacanţă aproape gratis în destinaţii exotice. Ce trebuie să ştii ca să pleci în sejur în Maroc sau în Dubai cu doar 200 de euro în buzunar

Cu un plan de geniu, creativitate şi mult curaj, te poţi aventura într-o vacanţă de lux cu un buget neaşteptat de mic. La ora de limbă latină, pe care mulţi dintre noi nu au frecventat-o din motive uşor de înţeles, cuvântul ”lux” are cu totul altă definiţie decât ”mulţi bani”. Înseamnă lumină. La fizică, luxul este o unitate de măsură a intensităţii luminii.

Prelungește-ți vara și în septembrie! 5 plaje din Europa unde frigul vine mai târziu ca în Constanța

Pentru mulți dintre noi, luna septembrie este semnalul că sezonul estival se apropie de final, vacanța de vară a trecut și rămân doar amintirile și nostalgia pentru toate locurile frumoase pe care le-am vizitat alături de familie și prieteni. Însă doar pentru că toamna începe să își intre în drepturi, nu înseamnă că nu ne mai putem gândi la concediu.

Sfaturi de la doi călători prin lume: cum să învingi barierele care te împiedică să vizitezi locuri îndepărtate

Iunie 2014, o vară călduroasă ce va rămâne pentru totdeauna în mințile noastre. Era momentul 0 în care treceam granițele Europei și ne avântăm în necunoscut. După trei zboruri și ceva escale lungi ce se adunau la aproape 16 ore de când plecasem din București, pășeam pentru prima dată în Asia, într-o lume cu totul nouă.

Știri despre incoming:

Performanțele turismului în 2017: veniturile și numărul turistilor, în creștere

În România, turismul a fost și continuă să fie o piatră de încercare pentru toți cei care au ajuns la conducerea acestui minister. Chiar și în contextul în care România suferă enorm la capitolul promovare externă, turiștii străini continuă să ne viziteze, iar numărul lor este în creștere.

După doi ani de mandat, Firea vrea program de promovare a Bucureştiului

O singură pagină a fost alocată turismului în programul de guvernare locală 2016-2020 al actualului primar al Bucureştiului, Gabriela Firea. De-abia la mai bine de doi ani de mandat, Primăria vrea să implementeze un program multianual pentru promovarea Bucureştiului.

Brașovul, din nou pe lista recomandărilor Lonely Planet. Castelul Bran, Biserica Neagră și restaurantul La Ceaun sunt locurile recomandate

Jorge Oliviera, un jurnalist al publicaţiei Lonley Planet, recomandă amatorilor de călătorii România ca fiind una dintre cele mai frumoase ţări de vizitat. Printre recomandările lui se află Sinaia, Braşov, Sighişoara; Cluj-Napoca; Salina Turda, unul dintre cele mai spectaculoase locuri naturale pe care le-a văzut şi Sibiu.

Râșnovul, promovat de către jurnaliștii francezi drept o „escapadă incredibilă“ de reîntoarcere în anul 1200

Publicația franceză Le Petit Journal pune orașul Râșnov pe lista prioritară a destinațiilor turistice. Aceasta le prezintă cititorilor săi motivele pentru care un oraș istoric din inima României poate fi o „escapadă incredibilă“. Oportunitatea de „reîntoarcere în anul 1200“, îi atrage pe francezi la Râșnov.

Reacția unui turist german când vede Transalpina

Transalpina, drumul spectaculos şerpuit prin munţi, poate să fie anul acesta motivul care o să vă facă să iubiţi şi mai tare România.     

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Touroperator: Jumătate dintre românii care merg în vacanţă de Sfânta Maria sunt la al doilea concediu din această vară, litoralul fiind destinaţia favorită

Minivacanţa de Sfânta Maria este a doua vacanţă a verii pentru jumătate dintre români, relevă o analiză a agenţiei de turism Christian Tour. Cele mai căutate destinaţii în această perioadă sunt litoralul românesc, Delta Dunării, staţiunile balneo şi cele montane, dar şi litoralul bulgăresc, insulele greceşti şi Egiptul.

Schimbare majoră în turism după insolvențele recente

Ultimii ani au demonstrat că jucătorii din turism se pot plia pe dorințele turiștilor și, pe de o parte pot promova vacanțe în destinații cât mai inedite, iar pe de alta pot personaliza vacanțele respective în funcție de ceea ce își dorește fiecare client. Dar ce se întâmplă când siguranța vacanțelor este scăzută?

Record! 100.000 de euro pentru o vacanță. Cine sunt românii care au cumpărat-o

Nu de puţine ori, în portofoliul marilor agenţii de turism ies la iveală sejururi la care turiştii români cu venituri medii nu pot decât să viseze. De pildă, cea mai scumpă vacanţă vândută de Happy Tour anul acesta a fost în Turcia.

Airbnb a prezentat noi funcții de colaborare pentru călătoriile la care iau parte mai multe persoane

Airbnb lucrează în prezent la mai multe funcții de colaborare ce vor permite persoanelor care merg împreună într-o vacanță să contribuie cu idei privind diverse aspecte legate de cazare, vizitarea obiectivelor turistice sau cele mai bune restaurante din zonă.

Turism Băile Felix, pierderi de 3,6 mil. lei în S1/2018 la venituri de 23 mil. lei, plus 15%

Turism Băile Felix (TUFE), companie care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, a raportat în primul semestru o pierdere de 3,68 milioane lei, în scădere cu peste 2,5 mi­li­oane lei faţă de rezultatul înre­gistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile au ajuns la 23,88 milioane lei, un avans de peste 15% faţă de S1/2017.

Werner Wilhelm Wolff: În 2019, TAROM va uni toate regiunile ţării prin curse de linie

Directorul General al TAROM, Werner-Wilhelm Wolff, a declarat vineri, la Constanţa, în cadrul unei reuniuni cu reprezentanţii locali ai agenţiilor de turism, că pentru anul viitor, compania aeriană naţională va avea curse interne, de linie, ce vor uni toate regiunile ţării.

Promotie Wizz Air: Reducere de 20% la biletele cumparate de Sfanta Maria

Reteaua vasta de destinatii Wizz ofera posibilitati nenumarate de distractie, fie ca pasagerii cauta oferte de ultim moment pentru cateva zile la plaja cu familia, inainte de inceperea scolii, sau doresc sa faca o surpriza romantica celor dragi.

Blue Air si-a schimbat numele si forma de organizare juridică

Schimbarea anunțată de Blue Air face parte din strategia pe termen lung a companiei de a-și consolida poziția și de a deveni un puternic operator aerian paneuropean. Unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, Blue Air estimează pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri și o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori în creștere cu 10% față de anul 2017.

Europa, afectată de cea mai mare grevă din istoria Ryanair. Două curse din Bucureşti, anulate

Greva de 24 de ore a piloţilor Ryanair este în desfăşurare în Europa, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri în cea mai severă mişcare de protest din istoria de 33 de ani a companiei irlandeze low-cost, transmit Deutsche Welle, DPA şi Reuters.

Știri externe:

Țara în care turismul este pe val: a crescut cu 30%, în ciuda crizei politice

Turismul în Turcia a crescut cu 30% pe an, deși situația politică este destul de inflamată. În ciuda acestui aspect, turiștii străini au continuat să își petreacă vacanțele pe litoralul turcesc și în principalele orașe din țară, ceea ce poate aduce Turciei un venit de 32 miliarde de dolari în valută până la sfârșitul anului, potrivit asociațiilor de turism, scrie presa locală.

Germania: Numărul străinilor care primesc alocaţii pentru copii, în creştere;autorităţile se plâng de turismul social al est-europenilor

Numărul străinilor care încasează alocaţii pentru copii din partea guvernului german a continuat să crească în 2018, arată cifrele publicate joi de Ministerul federal de Finanţe.

Coreea de Nord a suspendat acordarea de vize turistice înaintea celei de-a 70-a aniversări a regimului comunist

Coreea de Nord a suspendat eliberarea de vize turistice în contextul apropierii sărbătoririi luna viitoare a 70 de ani de la crearea regimului, a anunţat marţi o agenţie de turism specializată din China, transmite AFP.

Ocolul lumii în …117 zile: 30 de țări, 61 de porturi, 56 de obiective incluse în Patrimoniul UNESCO

30 de țări de pe șase continente, 61 de porturi, 56 de obiective turistice aflate în patrimoniul UNESCO. Pentru majoritatea dintre noi toate acestea rămân doar un vis frumos, însă pentru câțiva norocoși înseamnă o vacanță pe cinste de care își vor aminti toată viața.

TOP Cele mai bune plaje din lume, decupate parcă din paradis

Cele mai bune plaje din lume au fost dezvăluite de site-ul de recenzii TripAdvisor, în urma voturilor turiștilor din întreaga lume. Următoarele plaje cuceresc orice vizitator cu apa turcoaz, nisipul alb fin, răcoarea palmierilor și/sau serviciile pe care turiștii le găsesc aici. Iată care sunt și când este cea mai bună perioadă să mergi acolo.

 

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele