TOP orașe în care este ideal să trăiești. Iată de ce măcar să le vizitezi

0
6139

Cele mai bune orașe din lume în care să trăiești au fost dezvăluite de Economist Intelligence Unit. În urma studiului au fost analizate 140 de orașe de pe planetă, fiind luate în calcul mai multe criterii importante, cum ar fi stabilitatea economică, politică și socială, nivelul infracționalității, sistemul de educație și accesul la un sistem de sănătate bine pus la punct.

Iată care sunt aceste orașe și, dacă nu te vei muta aici, de ce măcar să le vizitezi.

Locul 5: Sydney, Australia

Australia este cunoscută pentru un nivel de criminalitate redus și unul de trai ridicat. Chiar dacă se află la capătul pământului, Sydney merită vizitat pentru Opera faimoasă, plaja Bondi, Harbour Bridge, fiind considerat cel mai modern și frumos oraș din Australia.

Locul 4: Calgary, Canada

Canada nu mai are nevoie de nicio descrie, este cunoscut faptul că locuitorii duc o viață fericită, cu un nivel de trai ridicat. Canada, de altfel, își dorește să fie populată de imigranți, pe care îi susține financiar atât prin salarii mari, cât și prin investiții în sistemele de educație și de sănătate.

Calgary, aflat în sudul țării, este un oraş spectaculos și foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic. Mai mult, accentul este pus pe spații verzi, promenade lungi și activități sportive în aer liber, cum ar fi mersul pe bicicletă, devenit o tradiție în oraș.

Locul 3: Osaka, Japonia

Când spunem Japonia spunem automat inovare și tehnologie. Așa că Japonia este ideală pentru cei care vor să trăiască sau măcar să viziteze o țară hi-tech.

În Osaka partea de inovare tehnologică se îmbină perfect cu tradiționalul, din care fac parte templelele, spațiile verzi și cireșii înfloriți. Cele mai importante obiective turistice sunt Templul Shitenno, clădirea Umeda Sky, Castelul din Osaka și străzile pitorești, fiind denumit „Veneția Japoniei”.

Locul 2: Melbourne, Australia

Melbourne a fost în anii trecuți cel mai bun oraș în care să trăiești datorită sistemului de educație, sistemului de sănătate și infrastrucții. Este, de asemenea, cunoscut pentru ducerea unei vieți bune, lipsite de griji, fiind apreciat și pentru viața de noapte.

Cele mai interesante locuri: Victoria Market, Portul Phillip, Great Ocean Road

Locul 1: Viena, Austria

Viena este unul dintre cele mai verzi și curate orașe din lume, cu un nivel ridicat de trai si de civilizație. Mai mult, locuitorii beneficiază de un sistem de sănătate și de educație de top, fiind printre cei mai fericiți din lume.

Viena merită vizitată pentru a cunoaște chiar și pentru câteva zile unul dintre cele mai ridicate niveluri de civilizație din lume. Printre obiectivele principale de văzut sunt Palatul Schonbrunn, Catedrala Sf. Ștefan, Casa Hundertwasser, Mariahilfer Strasse, Volksgarten, Biserica Sf. Mihail și Biserica Augustiniană, Gradina Zoologică Leinzer. De asemenea, un city break în Viena este o ocazie bună pentru a merge la un spectacol cu cai la Spanish Riding School.

Tu unde ai vrea să te muți sau măcar să călătorești?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele