Scotia, declarata cea mai frumoasa tara din lume

0
4264

Scotia a fost votata de cititorii Rough Guide, cea mai frumoasa tara din lume. Si pe buna dreptate, Scotia e numai frumusete, oriunde ai privi, de la nenumaratele castele si lacuri, pana la la superbele plaje salbatice si relieful de vis.

Dintre toate frumusetile Scotiei, cinci sunt considerate cu adevarat deosebite.

Golful Calgary

Calgary Bay, Insula Mull, Scotia

 

Poate cea mai frumoasa plaja din Regatul Unit, nu numai din Scotia. Situata pe coasta vestica insulei Mull, in Golful Calgary, plaja este inconjurata de dealuri si pajisti idilice, de unde poti vedea insula Coll.

Lacul Coruisk

Loch Coruisk , Insula Skye, Scotia

Loch Coruisk, în inima muntilor Cuillin de pe insula Skye, nu are nici un drum, dar călătoria cu barca de la Elgol este magică. Dacă mergeți șapte kilometri la pas, va trebui să traversați binecunoscutul „Bad Step” – o formatiune de stanci desupra apei , pe care va trebui sa faci ceva efort pentru a-l urca.

Glasgow

George Square, Glasgow, Scotia

Frumusetea orasului Edinburgh este evidenta, dar Glasgow are un „gust” aparte. Iti trebuie timp sa-l descoperi, dar te patrunde adanc. Spre exemplu, de pe Patrick Bridge poti vedea turnul gotic al universitatii, care se ridica deasupra Parcului Kelvingrove, ca o racheta gata de lansare.

Treptele Whaligoe

Whaligoe Steps. Foto: Douglas Houghton/Getty Images/age fotostock RM

Una dintre comorile ascunse ale Scotiei, o relicva industriala cu aer de basm, este Whaligoe Steps. Construite in 1792 pentru a permite pescarilor sa-si care „prada” la piata, scara cu 337 de trepte, coboara in zig-zag panta abrupta a falezei Ulbster, pentru a ajunge in portul in forma de amfiteatru. Nicio fotografie nu va putea descrie vreodata incantarea pe care ti-o ofera acest loc.

Rannoch Moor

Rannoch Moor, Scotia

Rannoch Moor este un minunat taram stancos, presarat cu lacuri in forma de coarne de cerb. Daca il vei vizita in toiul noptii, devine si mai special, lumina farurilor se poate reflecata in ochii blajini ai vreunei caprioare de pa marginea drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele