Ryanair face modificări: ce a decis compania aeriană

0
4697
Ryanair, greva, sindicat, zboruri

Ryanair a început să recunoască sindicatele echipajelor din zbor, întâi în Italia și ieri în Marea Britanie, după cum însăși compania a anunțat pe site.

După ce în decembrie, piloții Ryanair au amenințat că vor face grevă, compania aeriană a decis în ultimul moment să recunoască sindicatele. Recent, însă, Ryanair a semnat acordurile pentru recunoașterea sindicatelor din Italia și Marea Britanie.

Astfel, pentru prima dată, cei 650 de membri ai echipajului din Marea Britanie ar putea fi acoperiți de acord, iar sindicatul poate să reprezinte în discuțiile despre salarii, orele de muncă și sărbători.

Totuși, numeroși membri ai echipajului rămân în continuare angajați indirect ai Ryanair prin agenții cum ar fi Crewlink. Ei nu vor fi acoperiți de acordul semnat de companie.

Prima grevă din istoria Ryanair

Compania aeriană a avut pe 22 decembrie prima grevă din istoria sa, după ce piloții din Germania au întrerupt activitatea pentru patru ore, scrie agenția de presă Reuters.

Sindicatul din Germania le-a cerut piloților Ryanair să întrerupă activitatea între 5 și 9 dimineața, ceea ce a cauzat întârzierea a 16 zboruri. Angajații Ryanair vor condiții mai bune de muncă, inclusiv salarii mai mari.

Deși compania aeriană a recunoscut recent sindicatele piloților din toate țările în care activează, piloții din Germania au intrat în grevă deoarece nu cred în negocierile făcute de Ryanair.

Între 25 septembrie şi 28 octombrie, compania a anulat 40-50 de zboruri pe zi din cauza faptului că piloţii nu şi-au luat concediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele