TOP: Cele mai puțin vizitate destinații din lume, deși sunt impresionante

0
4179

Există destinații care te pot convinge că acolo există paradisul pe pământ și, totuși, acestea nu reușesc decât să atragă câteva mii sau zeci de mii de turiști străini. Iată care sunt acestea, potrivit Organizației Mondiale a Turismului.

Locul 5: Timor-Leste, Asia

Deși a fost vizitat anul trecut de 66.000 de străini, statul Timor cucerește turiștii cu peisajele sale greu de descris în cuvinte, plaje pe care te poți relaxa liniștit, fără să existe aglomerație și localnici foarte prietenoși.

Locul 4: San Marino

San Marino, al cincilea cel mai mic stat prin lume, este o enclavă situată în centrul Italiei, vizitată anual de 60.000 de străini.

San Marino este destinație impresionantă pentru iubitorii de peisaje uimitoare și turiștii activiti care vor să viziteze castele și să urce munți, cele mai importante atracții fiind cetatea Guaita, castelul Montale, muntele Monte Titano.

Locul 3: Montserrat, Caraibe

Montserrat, un teritoriu britanic de peste mări, se află în Marea Caraibilor. Este considerată insula de smarald datorită verdelui regăsit în Irlanda, cu care de altfel are legături puternice.

Deși anul trecut a fost vizitată de doar 9.000 de oameni, Montserrat este o destinație ideală pentru o vacanță exotică la plajă, snorkeling și drumeții.

Locul 2: Kiribati, Oceania

Kiribati, oficial Republica Kiribati, este o țară insulară în Oceanul Pacific. Este cel mai mare stat din Oceania din punct de vedere al întinderii. A fost vizitat anul trecut de 4.000 de turiști străini.

Kiribati cuprinde 33 de insule răspândite în mijlocul Pacificului, însă doar una dintre insule este locuită, fiind casă pentru 103.000 oameni. Din păcate, acest paradis ascuns în Oceanul Pacific este amenințat cu dispariția până la finalul secolului, din cauza încălzirii globale.

Locul 1: Tuvalu, Oceania

Mulți turiști poate că nici nu au auzit de Tuvalu și, probabil, și mai mulți nu știu exact să localizeze această țară pe o hartă mentală. Tuvalu a fost vizitată anul trecut de doar 2.000 de străini, ceea ce o face să fie cea mai puțin vizitată țară din lume, deși este o destinație exotică, de o frumusețe incredibilă.

Tuvalu este o țară insulară în Polinezia, situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. Este formată din patru insule coraliene și cinci atoli.

Tu în care destinație de mai sus ai vrea să mergi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele