PREMIERĂ: Un sejur în sudul litoralului, mai scump decât în Mamaia

0
1722

Pentru prima oară, un sejur Venus sau în Jupiter a devenit mai scump decât o vacanță de o săptămână în Mamaia pentru că hotelurile din sudul litoralului au adoptat sistemul all-inclusive, reiese dintr-un studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția de turism care vinde cele mai multe pachete în stațiunile autohtone de la malul Mării Negre.

Astfel, sejurul mediu în Venus a ajuns să coste, în această vară, 2.126 de lei pe cameră, în Jupiter – 1.932 lei și în Mamaia 1.897 de lei.

Din analiza unui eșantion de 237.116 înnoptări în 44.452 camere rezervate pe litoralul românesc  pentru perioada 1 mai – 15 septembrie 2018, reiese că valoarea pachetului mediu pentru o cameră pe litoral a urcat în acest an la 1.847 de lei, față de 1.720 de lei anul trecut. Pe litoralul românesc se cazează într-o cameră, în medie, 2,7 persoane.

Din valoarea totală a rezervărilor de pe litoral, un procent de 37% este ocupat de  sejururile din Mamaia, stațiunea de la mare cu cele mai multe locuri de cazare.

All-inclusive versus cazare doar cu mic-dejun

Studiul relevă și că hotelurile cu servicii integrate de genul all inclusive au o medie a duratei sejurului cu peste 10% mai mare decât cele care le oferă turiștilor doar servicii de cazare cu mic dejun. Astfel, un sejur mediu la un hotel all inclusive durează 5,7 nopți, în timp ce la celelalte este de 5,2 nopți.

Dacă în urmă cu doar câțiva ani Mamaia domina topul stațiunilor de pe litoral în funcție de prețul mediu al sejurului, acum această stațiune a coborât pe locul 3, după Venus și Jupiter. Media sejurului în Mamaia, în anul 2015, era 1.452 de lei pe cameră, în Venus – 1.377 lei, iar în Jupiter, 1.232 de lei. La doar trei ani distanță, în 2018, Mamaia are o medie a prețului pe cameră pe sejur de 1.897 lei (ceea ce reprezintă o creștere de 31% față de anul 2015),în timp ce în Venus sejurul mediu pe cameră costă 2.126 lei (+54%), iar în Jupiter 1.932 lei ( 56%). Dacă în Mamaia sejurul mediu este de 5,2 zile, acesta a urcat la 5,7 zile în cazul stațiunilor Venus și Jupiter, tocmai pentru că pachetele all inclusive îi fac pe turiști să rămână cazați ceva mai mult timp.

„Această creștere semnificativă a valorii medii a sejurului are o singură explicație pentru Jupiter, și anume numărul mare de hoteluri de trei stele care în ultimii ani au adoptat sistemul all inclusive. În cazul Venus, pe lângă hotelurile all inclusive, mai există un motiv pentru care a crescut valoarea sejurului: în această stațiune s-au deschis recent multe hoteluri de patru stele și chiar și unul de cinci stele”, a declarat Stefan Necula, Directorul Agentiei Litoralul Romanesc.ro

Pe locul patru în topul stațiunilor de pe litoral după valoarea medie a sejurului se situează Eforie Nord, cu 1.726 de lei pe cameră (durata sejurului mediu: 5,5 zile), urmată de Saturn, cu 1.582 lei (sejur de 5,4 zile), Neptun – 1.440 lei (5,4 zile), Costinești – 1.334 lei (5 zile) și Eforie Sud, cu 939 de lei (sejurul mediu de 6 zile).

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro (la Ministerul Finanțelor este raportat doar comisionul – 6,170 milioane de lei, așa cum se întâmplă în cazul multor agenții de turism), iar prin intermediul agenției au ajuns anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră peste 80.000 de turiști. Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele