Atena, destinația vedetă în acest an. De ce să o vizitezi

0
6160

Cu un record al sosirilor, al înnoptărilor și ratei de ocupare, Atena este destinația cu cea mai rapidă creștere din Grecia, susține ministrul de Turism elen.

Capitala Greciei așteaptă un număr de peste 5 milioane de turiști străini în acest an. Astfel, ministrul Turismului vrea să promoveze intens Atena drept o destinație pentru city break-uri.

Turismul în Grecia este pe val

“Am generat o nouă cerere pentru Atena și am crescut interesul grecilor și grupurilor internaționale de turiști pentru hoteluri de 4 și 5 stele. De asemenea, am investit în îmbunătățirea imaginii și în oferta turistică pentru a atrage vizitatori dispuși să cheltuiască mult”, a spus ministrul.

În ultimii trei ani, Grecia a înregistrat o creștere de 25% a traficului de turiști, precum și o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a rentabilității întreprinderilor și crearea de noi locuri de muncă, contribuind decisiv la dezvoltarea economiei grecești.

În ceea ce privește sezonul 2018, ministrul a declarat că Grecia înregistrează o creștere de două cifre a sosirilor, veniturilor, rentabilității hotelurilor și o consolidare a cifrei de afaceri în alte sectoare productive.

Atena rămâne o opțiune excelentă pentru un concediu de vară cu bani puțini. Deși Atena nu este asociată cu o vacanță la plajă, în mod surprinzător și capitala elenă are plaje, Voula, Votsalakia, Glyfada și Alymos. De asemenea, sunt numeroase plaje și în afara orașului. O vacanță în Atena ar fi ideală pentru cei care vor să îmbine relaxarea la plajă cu vizitarea obiectivelor și petrecerea serii în oraș.

De ce merită să ai o vacanță în Grecia

Grecia este cea mai iubită destinație de către români, aflându-se pe primul loc în alegerile lor an de an. Grecia este apreciată atât pentru peisaj, plaje, activități turistice, cât și pentru ospitalitatea localnicilor și atmosfera tipică care îți dă senzația că timpul nu mai trece.

Grecia are atât de multe insule încât puteți reveni an de an fără să vă plictisiți și, bineînțeles, să descoperiți locuri noi. Două dintre acestea sunt insulele Samos și Lesbos, două insule încă neatinse de turismul de masă, în care relaxarea, liniștea și peisajul sunt cele mai mari atracții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele