UNWTO: Turismul internațional depășește așteptările în 2018. Ce zone contribuie masiv

0
1470

Turismul prinde avânt în 2018, depășind așteptările la început de an, potrivit Organizației Mondiale de Turism (UNWTO). Iată care sunt regiunile care contribuie la creșterea deplasărilor turistice la nivel internațional.

Sosirile internaționale au crescut cu 6% între ianuarie și aprilie comparativ cu aceeași perioadă din 2017, depășind astfel estimările făcute de specialiștii din industrie, potrivit unui comunicat de presă al UNWTO.

Zonele care contribuie cel mai mult la creșterea turismului

Creșterea este generată cel mai mult de țările din Asia și Pacific (+8%), în special de Asia d Sud-Est (Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam, Myanmar, Indonezia, Malaezia, Filipine, Brunei, Singapore).

Continentul asiatic este urmat de Europa (+7%). Africa (+6%), Orientul Mijlociu (+4%) și Americile (+3%), în special America de Sud, au înregistrat de asemenea rezultate satisfăcătoare. La începutul acestui an, Organizația Mondială de Turism estima o creștere de 4-5%.

“Turismul internațional continuă să arate o creștere semnificativă la nivel global, ceea ce generează crearea de locuri de muncă în multe țări. Această creștere ne reamintește că trebuie să dezvoltăm și să gestionăm turismul în mod sustenabil, construind destinații smart prin tehnologie și inovare”, spune secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

În schimb, contrar trendului din Asia, Europa și Americi, destinațiile din Caraibe au înregistrat o scădere a sosirilor internaționale cu 9% în primele luni din an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele