Mihaela Călin Sava: Îmi doresc foarte mult să merg în Hawaii. Îmi imaginez acel loc ca pe un paradis pe pământ

0
4935

Pe Mihaela Călin Sava o știm de la TV, unde prezintă emisiunile de știri Observator din timpul zilei ale Antenei 1. Ce nu știm, însă, este cum se pregătește ea pentru vacanțe și unde și cum îi place să călătorească. În interviul acordat iVisit povestește că încearcă să înțeleagă fiecare loc cu inima, să descopere viața oamenilor din locurile pe care le vizitează, mergând de cele mai multe ori pe recomandările lor în ceea ce privește gastronomia locală ori obiective turistice de vizitat.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: De câte ori plec în vacanță am în cap filmul Mamma Mia. Chiar dacă nu plec in Grecia! Filmul acela este corespondentul unor zile fără griji în capul meu, cumva. Cred că atmosfera aceea însorită și culorile luminoase au creat această conexiune în mintea mea.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Ultima escapadă de vacanță a fost în miezul iernii la un spa la Marea Neagră. Am avut cu mine zilele acelea „Amurgul marinarului”, romanul lui Yukio Mishima. O alegere perfectă pentru că și în carte acțiunea se petrece la malul mării. Am simțit foarte intens povestea de acolo și cred că faptul că am asociat-o cu vacanța potrivită a contat mult.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… știu ca sună ciudat venind din partea unei femei, dar de obicei nu exagerez cu bagajele. Nici nu îmi place să îmi bat capul prea mult cu asta, mai ales cand plec în vacanțe. De fapt, când sunt în vacanță oriunde și mă detașez puțin de ritmul și de rutina din fiecare zi, îmi dau seama că eu am nevoie de atât de puține lucruri ca să mă simt bine. Iau haine simple în vacanțe, nu aranjez ținute de foto shooting-uri!! Nu, nu, nu! :)) Nu fac rabat însă la produse cosmetice pentru față și păr. Am niște ritualuri de îngrijire foarte stricte, dar nu sunt o corvoadă, sunt mai mult un răsfăț.

Concediul tău ideal este… la mare, la soare. În anii trecuți nu concepeam să merg să stau o săptămână într-un singur loc. Mergem mai degraba în city break-uri, care sunt încântătoare, dar obositoare. Și acum îmi place să văd locuri noi, dar apreciez tot mai mult momentele de “dolce far niente” pe plajă, la o terasă sau la spa.

Ce ți-ar strica vacanța? Cel mai tare cred că mi-ar strica o vacanță sa trebuiască să mă întorc înainte de data stabilită. Asta și pentru ca ar fi ceva grav, cu siguranță. În rest, îmi place neprevăzutul. Sau poate vorbesc ce nu știu. Adevărul este că nu mi s-a întâmplat în nicio vacanță să fiu jefuită, să îmi pierd documentele, să mă rătăcesc prin cine-știe-ce sălbaticii. Da, cred că aceste lucruri mi-ar strica vacanța.

Ce preferi la un hotel? Mă interesează două lucruri la un hotel: să fie curat, să nu simt vreun miros ciudat și să am un pat odihnitor. Restul cred că sunt mofturi, pe care într-o vacanță le poți satisfice, în alta nu. Am stat în hoteluri de 5 stele unde m-am simțit minunat, dar am stat și în hoteluri de 3 stele unde a fost la fel de plăcut pentru mine. Mă deranjează, însă, atunci când nu pot să mă odihnesc din cauza zgomotului. O singură dată mi s-a întâmplat, dar după ce am sesizat problema, au dat muzica de la piscine mai încet.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Cel mai important la partenerul de vacanță este să fie pe aceeași lungime de undă cu tine. Am mers în vacanță cu câte o prietenă sau un grup de prietene, cu iubitul meu sau cu familia. De fiecare dată a fost bine pentru că ne cunoșteam unii cu alții, ne știam nevoile și preferințele și am reușit să ne relaxăm. Se poate întâmpla să mai pleci și din obligație cu cineva, dar nu aș face un compromis în acest sens decât în cazuri speciale. Altfel, vacanța mea e vacanța mea și vreau să mă simt bine.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? În concediu mănânc ce vreau eu, când vreau eu și cât vreau eu. După concediu, dietă, asta e clar!

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Lista mea de călătorii are câteva destinații care nu îmi mai ies din cap și sunt sigură că o să ajung acolo! Îmi doresc foarte mult să merg în Islanda și în Groenlanda. La un moment dat știu sigur că voi ajunge să văd aurora boreală. Îmi doresc să ajung în Japonia. Am o mare admirație pentru cultura niponă. De asemenea, îmi doresc foarte mult să merg în Hawaii. Îmi imaginez acel loc ca pe un paradis pe pământ.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Nu am temeri atunci când plec la drum. Nici nu pun răul în față, și nici nu stau cu gândul acasă. De obicei mă detașez foarte bine de sursele de stres.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și îl detești cel mai mult? Deși îmi prinde bine să mă odihnesc în vacanțe, cel mai tare mă supăr pe mine pentru că nu reușesc să mă trezesc dimineața mai devreme și să mă bucur chiar de o zi întreagă de vacanță. Seara de obicei mă culc târziu, iar dimineața evident că nu mă pot trezi. Iar dacă mai și ratez micul dejun la hotel, ziua aia chiar nu începe bine.

Când călătorești, în ce situație ai minți? Aș minți… dacă viața mea ar depinde de asta! Aș minți în aceste condiții și dacă nu aș fi într-o călătorie.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Cea mai frumoasă călătorie a fost în Tunisia. E o altă lume și mi-a plăcut enorm să descopăr infinitul deșertului. Dar și în Germania mi-a placut foarte mult. Iar New York-ul este o experiență, de fapt, nu un oraș.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Nu plec niciodată fără produsele mele pentru față și pentru păr. Îmi place să încerc și produse autohtone, dar niciodată pe față. Dar am un kit de călătorie foarte bine organizat, cu produse în recipiente mici, deci e chiar simplu să îmi urmez obiceiurile.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Open your heart! Încearcă să înțelegi fiecare loc cu inima, să înțelegi viața oamenilor din locurile pe care le vizitezi. Nu marchez toate obiectivele turistice în vacanțe, nu citesc ghiduri decât foarte rar. În general, când ajung la destinație, întreb localnicii ce cred ei că e de văzut, unde cred ei că e cea mai bună mâncare. Ei știu cel mai bine ce e cel mai bun și cel mai frumos la ei acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele